Hatırlarsanız size daha önce en iyi robot süpürge seçimi konusunda tavsiyeler vermiştik. Sonra bir baktık ki bunun doğrudan elektrikli süpürge versiyonunu yapmamışız. Bu yüzden şimdiki yazıyı bu konuya ayırdık!

Önce torbalı, torbasız, dik ve daha birçok versiyonları bulunun elektrikli süpürgeleri satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Sonra da en çok tercih edilen modeller arasında kıyaslama yapacağız.

Hadi başlayalım!

En İyi Elektrikli Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Elektrikli Süpürge Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Robot süpürge mi alayım yoksa manuel elektrikli süpürgeleri mi tercih edeyim sorusunda seçiminiz elektrikli süpürgeden yana olduysa gelin size bu aşamada nelere dikkat edeceğinizi söyleyelim!

Emiş Gücü

Bir süpürge için en önemli kriter emiş gücü! Yani tozu, kiri ne şekilce içine çekeceği! Bu sebeple, alacağınız süpürgenin emiş gücünün iyi olması oldukça önemli! Ama burada da şöyle bir şey var ki, emiş gücü 2200-2400 ve 2600 wt olan süpürgeler çok enerji tüketimi sağladığı için yeni modellerde artık buna dikkat ediliyor. Bu yüzden 500-1000 watt arasında bir emiş gücü sağlayan makine eviniz için yeterli olacaktır.

Filtreleme Sistemi

İyi bir filtre; alerjik tüyleri ve tozları içine hapsedip ortamın hava kalitesini arttırır. Bu noktada HEPA filtreler önemli iken siklon filtreler de iyi çözümler sunar.

Hazne Kapasitesi

Elektrikli süpürgenizin hazne kapasitesinin geniş olması süpürgeyi boşaltma sürenizi belirler. Ama bazen kapasite genişliği fazla olduğunda da süpürge ağırlaşabilir ve bu kullanımı etkileyebilir. Bu noktada sizin için önemli nokta neyse ona bakmalısınız!

Kablo Uzunluğu ve Şarj Süresi

Alacağınız elektrikli süpürge kablolu olacaksa önemli bir kriter kablonun uzunluğu olur. Aynı şekilde şarjlı olacaksa da şarj süresi...

Desibel

Yüksek ses çıkararak çalışan elektrikli süpürgeler hem sizi hem de komşularınızı rahatsız eder. Bu yüzden alacağınız makinenin ses seviyesine de bakmanız lazım!

Kullanım Kolaylığı ve Garanti!

Artık birçok üretici garanti sürelerini 2 yıl olarak belirliyor ama satın aldığınız satıcıya göre ek garantiler yaptırmanız mümkün oluyor. Bu noktada da dikkatli bir araştırma ile en iyisini bulmanız mümkün!

Hadi şimdi gelin bu kriterler üzerinden çok bilinen markaların elektrikli süpürgelerini inceleyelim!

En İyi Elektrikli Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Süpürge Modellerini Kıyaslama!

Elektrikli süpürge satın alırken karşınıza şarjlı ve kablolu şekilde çalışan farklı markalara ait birçok model çıkacaktır. Bunlar arasında şu anda Dyson Absolute ve Philips Speedpro serileri başı çekiyor. Bunlar dışında Bosh, Fantom, Arnica, Fakir gibi markaların da alternatif modelleri mevcut.

  • DYSON V15 Detect Absolute Kablosuz Süpürge

DYSON Absolute serisinin son ürünü olan bu model, lazer başlığı sayesinde tozları oldukça iyi yakalıyor. Modelin fiyatı şu günlerde (Mart 2024 ) minimum 30 bin TL'den başlıyor ve siteden siteye farklı fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Teknik özelliklerine baktığımızda durum şöyle:

Emiş gücü: 660 Watt

Ses Seviyesi: 72 desibel

Çalışma Süresi: 1 saat

Hazne Kapasitesi: 0,7 lt

Filtre: Siklon filtre

  • Philips Speedpro Max Xc7043 01 Elektrikli Süpürge

Philips Speedpro serisi içerisinde şu anda en çok tercih edilen Max XC7043 01 modeli, motor gücü ile sevilen bir seçenek. Fiyatı şu anda 10 bin TL'den başlıyor. Özellikleri ise şöyle:

Emiş gücü: 1000 Watt

Ses Seviyesi: 100 desibel

Çalışma Süresi: 1 saat

Hazne Kapasitesi: 0,6 lt

Filtre: HEPA

  • Bosch Bcs711xxl Şarjlı Dik Süpürge

Diğer modellere göre bükülebilir borusu ile öne çıkan bu ürünün fiyatı şu anda 13 bin 500 TL'den başlıyor.

Emiş gücü: 1000 Watt

Ses Seviyesi: 82 desibel

Çalışma Süresi: 40 dk

Hazne Kapasitesi: 0,3 lt

Filtre: Siklon

  • FANTOM Pratic S P1200 Torbasız Dikey Süpürge

Fiyat/performans ürnü sayılabilen bu ürün dikey ve kablolu bir elektrik süpürgesi arayanlar ve çok fazla bütçesi olmayanlara uygun. Ürünün fiyatı şu anda 1400 TL'den başlıyor.

Emiş gücü: 500 Watt

Ses Seviyesi: 63 desibel

Çalışma Süresi: Kablolu

Hazne Kapasitesi: 1 lt

Filtre: Toz Filtre

Şimdilik en çok satılan modeller arasında bunlar yer alıyor. Sizin de aklınızda başka model varsa mutlaka bu kriterler üzerinden araştırmanızı tavsiye ederiz.

En İyi Elektrikli Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Pinlemek isteyenlere...