Robot süpürgeler son yıllarda birçok kişi için vazgeçilmez yardımcılar. Nasıl olmasın ki? İki büklüm yaptığımız işleri daha verimli şekilde tek başına yapan minik bir kutu! Siz komutları belirliyorsunuz, o da bunları bizzat uyguluyor!

Evet biliyoruz, robot süpürgeler bütçe olarak her keseye hitap etmiyor olabilir. Ama bu yazıda amacımız, robot süpürge için bütçe ayırmış kişilerin doğru tercihler yapmasını sağlamak.

Hadi lafı kısa kesip, detaylara geçelim.

En İyi Robot Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalı Modeller

Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Robot süpürge almaya karar verdiniz ve araştırma aşamasında mısınız? O zaman öncelikle süpürgeyi almadan önce daha doğrusu araştırma yaparken bakmanız gereken temel özelliklere bakalım.

  • Robot süpürgenin emiş gücü,
  • Haritalama özelliği,
  • Mop işlevi,
  • Şarj süresi, batarya ömrü,
  • Ses seviyesi
  • Filtre tipi,
  • Çalışma süresi,
  • Toz haznesi kapasitesi,
  • Kolaylaştırıcı özellikler (Wi-Fi, şarj ünitesine dönüş, zamanlayıcı)

1. Süpürgenin Çekim Gücü

Tıpkı manuel süpürgelerde emiş gücü ne kadar önemliyse robot süpürgelerde de durum aynı! Emiş gücü iyi olan bir süpürgenin sert zemin ve halılar üzerindeki tozları toplama kapasitesi o kadar iyi olur.

Tavsiye: Alacağınız robot süpürge 2000 pa altında olmazsa iyi olur.

2. Haritalama Özelliği

Haritalama özelliği, robot süpürgenin sağa-sola çarpmasını önler. Kimi süpürgelerde üst kısımda lds adı verilen lazer sistemli sensör yapar bunu. Kimilerinde de kameralar.

Lazer sistemli sensör aracılığıyla haritalama yapan makinaların üstünde bir çıkıntı şeklinde sensör yer alır. Bu da süpürgenin gireceği alanlar hesaplanırken o çıkıntının payının da hesaplanmasını gerektirir.

Kameralı robot süpürgelerde ise haritalama kamera sayesinde yapılır. Herhangi bir çıkıntı yoktur.

3. Paspas İşlevi

Bazı robot süpürgelerin süpürme işlevinin yanında mop özelliği de var. Bu da işlerin daha kolalaşmasını sağlıyor. Son yıllarda üretilen birçok robot süpürgede bulunan bu özellik akıllı paspaslama ve su püskürtme şeklinde değişiklik gösterebiliyor.

4. Şarj Süresi, Batarya Ömrü

Robot süpürgelerin şarj süresi ve batarya ömrü de mutlaka dikkat etmeniz gereken özelliklerden den biri. Bu yüzden robot süpürge almadan önce aklınızdaki modeller arasında şarj süresine göre bir karşılaştırma yapmalısınız.

5. Ses Seviyesi

Robot süpürgeniz çalışırken çıkaracağı ses rahatsız edici bir seviyede olmamalı. Standart olarak 65 db olarak belirlenen bu seviye, piyasada bulunan bazı ürünlerde daha düşük olabiliyor!

6. Filte Tipi

Alacağınız robot süpürgenin filtre tipi tozun tekrar havaya karışmaması açısından çok önemli. Genel olarak HEPA filtreli bir robot süpürge alırsanız tozun havaya karışmasını önleyebilirsiniz.

8. Toz Haznesi Kapasitesi

Toz haznesinin genişliği, robot süpürgenizin uzun süre aktif şekilde çalışmasını sağlar. 

9. Kolaylaştırıcı Özellikler

Bu özellikler robot süpürgede bulunanWi-fi, kaldığı yerden devam etme, zamanlayıcı ve şarj ünitesine otomatik gidiş gibi özelliklerdir. İleri sürüm birçok robot süpürgede bulunan bu özellikler işlerin daha verimli yapılmasını sağlar.

Bu sayılan özellikler dışında evinizin metrekaresi, robot süpürge markasının Türkiye'deki teknik servis imkanı ve yedek parçaları gibi noktaları da mutlaka göz önünde bulundurun!

Temel özellikler tamamsa hadi bir de çok konuşulan robot süpürge modellerini karşılaştıralım.

En İyi Robot Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalı Modeller

Hangi Robot Süpürge Alınmalı?

"Hangi robot süpürgeyi almalıyım" diye soran bir kişi öncelikle buna ne kadar bütçe ayırdığını belirlemeli. Çünkü fiyatlar oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Şimdi modelleri incelediğimizde kendiniz de bunu göreceksiniz.

Roborock S5 Max Robot Süpürge

Robot süpürge almak isteyen birçok kişinin karşısına ilk olarak çıkacak ürün Roborock S5 Max olabilir. 2000 pa emiş gücüne sahip olan bu aletin şarj ve çalışma süresi ideal sayılabilecek noktada. Mop özelliği de olan alet sert zemin ve halıda rahatça kullanılabiliyor. Lds sensör ile haritalama yaptığı için bu aleti alırken mobilya yüksekliğinize dikkat etmeniz gerekir. Fiyatı 2022 yılı itibariyle 6.200'den başlamakta.

Detaylı özelliklerine bak ve hemen satın al!

Xiaomi Vacuum Mop Pro

Şarj ve çalışma süresi gibi özelliklerle Roborock S5 Max'in altında kalan bu alet 2100 pa emiş gücüne sahip. Mop ve süpürme işlevini sunan robot süpürge 60 db ses seviyesinde. Toz ve su haznesi kapasitesi de ilk ürüne göre daha az olsa da çok büyük olmayan evlerde rahat kullanılabilir. Fiyatı 2022 yılı itibariyle 3.600 TL'den başlamakta.

Detaylı özelliklerine bak ve hemen satın al!

Roborock S6 Max

2500 pa emiş gücüne sahip bu robot süpürge, kendisinden önceki model olan S5 Max'den artı özelliklere sahip. Fiyatı 2022 yılı itibariyle 7000 TL'den başlamakta.

Detaylı özelliklerine bak ve hemen satın al!

Roborock S7

Teknik özellikleri açısından Roborock S6 ile çok benzer olan bu modelde, ek özellikler öne çıkmakta. Oda bazında mod, 4 ayrı haritalama gibi özellikler sunan bu ürünün fiyatı 2022 yılı itibariyle 8.200 TL'den başlamakta.

Detaylı özelliklerine bak ve hemen satın al!

Viomi V2 Pro

2150 pa emiş gücüne sahip Viomi V2 pro çok büyük olmayan evler için seçilebilecek başka bir ürün. Fiyatı 2022 yılı itibariyle 3.800 TL'den başlamakta.

Detaylı özelliklerine bak ve hemen satın al!

Dream Mop F9

Süpürme ve silme işlemini yapan bu üründe 2500 pa emiş gücü var. Slam algoritma ile haritalama yapan bu süpürgenin fiyatı 2022 yılı itibariyle 4.300 TL'den başlamakta.

"Robot süpürge alacaklara benim de faydam olsun" diyenler buraya tavsiyelerini yazabilir.

En İyi Robot Süpürge Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalı Modeller

Pinlemek isteyenlere...