160 m2 iki katlı bir müstakil ev 2024 yılında ne kadara mâl oluyor? Bu sorunun yanıtı sizin için önem taşıyorsa lütfen aşağılara doğru ilerleyin!

Çünkü her gider kalemi üzerinden size detaylı hesaplama yapacağız. Hiç uzatmadan asıl meseleye geçelim mi?

2024 Yılı Fiyatlarıyla 160 M2 İki Katlı Müstakil Ev Maliyeti!

160 M2 İki Katlı Müstakil Ev Ne Kadara Mal Olur?

Müstakil ev yapımı hesaplamalarımızda şimdi 160 m2 iki katlı bir müstakil evi ele alıyoruz. Bu hesaplamada da şu gider kalemleri etkili olacak:

  • Proje giderleri,
  • Kaba inşaat giderleri,
  • Tesisat giderleri,
  • İnce İşçilik giderleri.

Şimdi detaylı şekilde açıklayalım.

Proje Giderleri

Proje giderleri dediğimiz faslın evrak işleri olduğunu artık siz de biliyorsunuzdur ve bu işlerde evin kaç metrekare olduğu pek önem taşımıyor. Şehirden şehire farklılık gösteren proje giderleri 2024 yılı itibari ile 90 bin TL ile 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor!

Kaba İnşaat Giderleri

Kaba inşaat giderleri dediğimiz aşamanın içerisinde beton, demir, çimento, bims, tuğla, duvar işçiliği, kalıp-demir işçiliği, hafriyat işleri ve işçi maliyetleri şeklinde ayrı giderler var! Kaba inşaat işleri için cebinizden çıkacak para 2024 fiyatları ile yaklaşık olarak 1 milyon 200 TL gibi bir rakam!

Tesisat Giderleri

Elektrik ve su tesisatı için malzeme ve işçilik ile birlikte harcayacağınız para yaklaşık olarak 100 bin TL'yi buluyor.

İnce İşçilik Giderleri

İnce işçilik en karışık nokta! Çünkü burada tüm hesabı doğrudan bir şey üzerinden hesaplamak zor. Sıva, boya, vitrifiyeler, zemin kaplamaları vb. gibi işler hep bu aşamanın içinde ve fiyatlar tamamen kaliteye göre değişiyor. Ama ortalama kalitede ürünler üzerinden bir hesaplama yapmak gerekirse ince işçilik giderlerinin 2024 yılı fiyatları ile yaklaşık olarak 900 bin TL'yi bulması mümkün!

Şimdi bütün bu gider kalemlerini topladığımızda, 2024 yılı fiyatları ile 160 m2 iki katlı bir evin maliyeti yaklaşık olarak 2 milyon 300 bin TL civarında bir rakama denk geliyor.

Not: Mart-2024 tarihinde hesaplama yapılmıştır.

Köy evi, Müstakil Ev

2024 Yılı Fiyatlarıyla 160 M2 İki Katlı Müstakil Ev Maliyeti!

Pinlemek isteyenlere...

Benzer Konular