Mutfak İçin En Kullanışlı Perde Seçimi ve Farklı Perde Modelleri!

Mutfak İçin En Kullanışlı Perde Nasıl Seçilir?

Mutfağınız için en kullanışlı ideal perdeyi seçmenin yolu mutfağınızı iyi tanımaktan geçiyor. Neden mi bahsediyoruz! Hemen açıklayalım!

Mutfağınız ne kadar ışık alıyor? O mutfakta yağlı kızartmalar ne sıklıkta yapılıyor? Mutfağın büyüklüğü ne kadar ve bu mutfağın harekete ihtiyacı var mı? Bu soruların yanıtları genel olarak sizin için uygun mutfak perdesinin de yanıtını veriyor. Dediklerimizi maddeler üzerinden anlatacak olursak durum şöyle!

Mutfağın Aldığı Işık Miktarı

Mutfağınız az ışık alıyorsa o mutfak için en kullanışlı perde kesinlikle mutfak tülü! Çünkü bu alandaki ışığı arttırmak için çok kalın olmayan, şeffaf ve ışığı içeri geçirebilen bir malzemeye ihtiyacınız var!

Tam tersi mutfağınız çok ışık alıyorsa da zebra perdeler, stor perdeler ya da katlamalı perdeler işinize daha çok yarayabilir. Bu perdelerin malzemesi daha kalın olduğu için ışık geçirgenliği azalı, böylece mutfakta zaman geçirirken gün ışığından rahatsız olmazsınız!

Yağlı Kızartmalar Çok mu Yapılıyor Mutfakta?

Mutfağınızda kızartma yapmayı çok seven biriyseniz baştan uyarmak lazım! O perde çok kirlenecek! Bu yüzden mutfağınızda kullanacağınız perdenin kolay temizlenebilir olması oldukça önemli! Size bu noktadaki seçeneğimiz jaluzi perdeler! Ama bunun dışında zebra ya da stor perdeleri de alıp sık aralıklarla temizleyebilirsiniz.

Mutfağınız Küçük mü Büyük mü?

Mutfak için en kullanışlı perdeyi belirleyen başka bir etken de mutfağın genişliği! Bu noktada en çok önem taşıyan alacağınız perdenin rengi oluyor! Mutfak küçükse alanı ferah göstermek için açık renkler ve az desen kullanmalısınız! Mutfak büyükse de desenlerin etkisini arttırabilirsiniz ya da uzun perdeler ile alandaki boşlukları kapatabilirsiniz!

Aynı durum mutfağın harekete ihtiyacı olup olmadığını da belirliyor aslında! Bir mutfak büyükse orada çok boşluk hissi yaratmamak adına canlı renkler ve büyük desenlerden destek alınabilir. Ama mutfak küçükse o alana hareket katmak bazen mutfağı daha göz yorucu hale getirir. Bu yüzden küçük bir mutfak için hareketi olabildiğince azaltan mutfak perdeleri tavsiye edilebilir.

Şimdi gelin dediklerimizi biraz da örnekler üzerinden açıklayalım!