Evin tüm alanlarında bütünleyici bir etkisi olan halı modelleri dekorasyonunuza önemli dokunuşlar yapar. Genel olarak, seçeneklerin çok olması sizi hızlı tercih yapmaya yönlendirebilir. Kendiniz için en ideal modeli seçerken gerek konforluğu gerekse estetik görünümünü değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte, iç dizaynının vazgeçilmez parçası olarak nitelendirilen modeller ihtiyacınızı ve tarzınızı yansıtır. Siz de evinizin atmosferini değiştirmek istiyorsanız yenilenmeye öncelikle halı modellerini inceleyerek başlayabilir, stilinizi yaşam alanınıza yansıtabilirsiniz.

Evinizin Tarzını Yansıtan Halı Modelleri !

Halı Modelleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geniş çerçevede modelleri değerlendirirken önceliğiniz ebatları ve dekorasyon çizgisi olması tavsiye edilir. Sonrasında ise modelin şekli, kalitesi, kalınlığı ve malzemesi tercinizi tam anlamıyla şekillendirir. Ayrıca, estetik olarak görünümü memnun eden modellerin renk ve desen arasında eksiksiz bir uyumun yakalaması ön koşuldur. 

Tasarımın kolay kullanım olanağı ve fonksiyonelliği de modelin üretim malzemesi ve iplik dokusuna doğrudan bağlıdır. Bu açıdan, iplik dokusu tercihini akrilik, polyester, pamuk malzemelerden yana kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, odanızda yüzeyi örten halı modelleri bulunduğu mekanın daha derli toplu görünmesini vesile olur. Bu sebeple, tasarımda detaylara dikkat ederken odanızın zemininin kapladığı malzeme ve renkleri oldukça kritiktir. Örneğin; oda zemininizin kapladığı malzeme ahşap ise yün ve peluş halı modelleri ortamınıza sıcaklığıyla doğal bir görünüm kazandırabilir. 

Tasarımın işlevsellik yönü de sizin için önemli bir yer kaplıyorsa yıkanabilmesi ve kaymaz taban halı özellikte olmasını göz önünde bulundurabilirsiniz. Diğer bir taraftan, seçeceğiniz modelin boyutları mekanın daha havadar ve zengin görünmesini sağlar. Büyük bir oturma odanız varsa 6m2 halı sizin için ideal bir seçim olabilir. Bu durumun aksine yatak odası ya da çocuk odası gibi mekanlarda 4 metrekare halı yer açısından daha orantılıdır. İlave olarak, modellerin ebatlarını seçerken odanın şekline de dikkat etmenizde fayda var. Bu ölçülere uyumlu yuvarlak, dikdörtgen, kare ya da asimetrik şekilli modeller alternatiflerinizi arttırır.

Tüm bu bilgiler size doğru bir tercih yapmanız için fikir verirken son aşamada kendi stilinizi modelde görmek isteyebilirsiniz. Estetiği ve kalitesiyle zirveye yerleşen modeller arasında makine, klasik, modern, ekolojik, otantik, yün ve hasır tasarımlar trend parça özelliğini korur. Bu modellerin teknik detayları olarak ölçüleri, renkleri ve hav yüksekliği arasında muazzam bir ilişki mevcuttur.

Evinizin Tarzını Yansıtan Halı Modelleri !

Evinizin Stilini Tamamlayacak Halı Modelleri

Evinizde kullandığınız mobilyaların yerleştirildiği alan, stili, minder yapısı, kumaş çeşidi ve ahşap/metal materyal tercihi modellerinizi yakından etkiler. Bunun yanında, evin giriş bölümü ya da holde minimal mobilyalar seçilir ve dekoratif objelerle alan zenginleştirilir. Bu alanlarda boşlukları kapatırken rahat kullanımına da dikkat edebilirsiniz. Eğer, bu şekilde dar bir alana sahipseniz yuvarlak ve yolluk halı modelleri kurtarıcıdır. Misafir ağırladığınız salonunuzda koltuk takımlarına uygun bir halı modeli seçerek de daha hoş bir ambiyans elde edebilirsiniz. 

Mekanın daha ağır ve klasik bir profil çizmesini istiyorsanız el yapımı tasarımlar favori parçalarınız olmaya adaydır. Mobilyalarınız sade ya da metal görünümlü ise teknolojik ve pratik tasarımlar bütünleyici bir rol oynar. Konforlu tasarımlar arasında rahat kullanımı nedeniyle makine dokumasını alternatiflerinize alabilirsiniz. 

Aynı zamanda, doğayla iç içe bir ambiyans yaşamak için bambu halı modelleri ilginizi çekebilir. Ayrıca, yeni tarzları içinde barındıran kilim, post ve shaggy gibi modelleri de mobilyalarınızla kombinleyebilirsiniz.

Halı Fiyatlarını Etkileyen Durumlar 

Modellerin fiyatlarını boyutları, kumaş cinsi, hav yüksekliği, tasarımı yakından etkiler. Özellikle aynı modelin farklı ebatları arasında doğrusal artan bir fiyat skalası görebilirsiniz. Diğer önemli bir husus ise modelin kalınlığı arttıkça fiyatın her zaman doğrusal artmamasıdır. Örneğin; İskandinav stilinin temsilcisi jüt halılar ince olmalarına rağmen diğer yün modellerden daha yüksek bir fiyata sahip olabilir, bu noktada tasarım özellikleri devreye girer. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, evinizde konforunu ve estetiğini yükseltecek size özel halı modellerini Koçtaş'ta keşfedebilir, en beğendiniz modele hızlıca ulaşabilirsiniz.