Ev dekorasyonunun önemli unsurları arasında yer alan parkeler, kullanıldığı alanların şıklığını da konforunu da arttırıyor. Peki, hem tarzınızı yansıtan hem de kullandığınız alana uygun parkeyi tercih ettiğinizden emin misiniz?

Duvarlarla birlikte zemin, bir ortamda verilmesi gereken hissi en iyi yansıtan ana dekorasyon ürünlerinin başında geliyor. Yer döşeme seçimleri, mekanın çehresini bütünüyle değiştiriyor. Siz de eviniz, ofisiniz ya da iş yerinizde yer döşemesi olarak parke kullanmayı düşünüyorsanız görünüşü ile birlikte özelliklerini de göz önünde bulundurarak, kullanacağınız mekan ve bütçeniz için en doğru seçeneğe ulaşabilirsiniz.


Barlinek Parke Sepeti



En Fazla Tercih Edilen Parke Çeşitleri Nelerdir?

Üzerinde yürüdüğümüz, eşyaları yerleştirdiğimiz, sıklıkla temizleme işlemlerine maruz bıraktığımız ve kazara üzerine bir şeyler düşürdüğümüz zemin için malzeme seçerken birçok farklı unsuru bir arada bulundurmamız gerekiyor. Ayrılan bütçe, yaşam stili, tarz ve kazandırdıkları artıları iyi değerlendirmek içinize sinen, sizi yansıtan ve hayatınızı kolaylaştıracak seçime ulaşmanızı garanti altına alıyor.
%100 doğal ahşap malzemeler kullanılarak üretilen lamine parke çeşitleri; doğallığı, uzun kullanım ömrü ve kalitesi sebebiyle tercih ediliyor. Alt katmanlarda yumuşak ahşap malzemeler tercih edilirken, lamine parkelerin üst katmanda meşe, ceviz, kayın, akçaağaç, gürgen, dişbudak ve gül ağacı gibi sert ve kıymetli ağaçlar kullanılıyor. Tabakaların birbirine tezat yönde döşenerek preslenmesi; mevsim değişiklikleri, ısı farkları ve farklı yönlerde uygulanan kuvvetlere geleneksel parkelere nazaran daha iyi uyum sağlamalarına da neden oluyor.

Ağaçlara alternatif olarak son 15 sene içerisinde üretilen laminat parke ise; uygun fiyatı, ahşaba yakın görünümü ve pratik kullanımı sebebi ile en fazla tercih edilen çeşitler arasında yer alıyor. Ağaç kullanımından artan yan mamullerin preslenmesi ile üretiliyor. Laminat parkelere ahşap görünümü kazandırmak için ise en üst katmanında fotoğraf basılı sentetik bir tabaka ve sentetik tabakayı koruyan bir film tabakası basılıyor.

Sizin için Hangisi Uygun?

Hangi parke çeşidinin sizin için uygun olacağına karar vermeden ayırdığınız bütçe ile birlikte hangi amaçla kullanacağınızı da göz önüne almanız büyük önem taşıyor. Üst kısmı kıymetli ağaçlar kullanılarak oluşturulan lamine parkeler, geleneksel ürünler gibi, çizilmelere müsait oluyor. Bu ürünlerde yer alan koruyucu film tabakası, çizilme gibi problemlerle karşılaşmanıza engel oluyor. Fakat lamine parkeler, sistre adı verilen ince zımparalama işlemi ile birlikte defalarca kere cilalanarak uzun yıllar kullanılabiliyor. Daha uygun fiyatlı olan seçeneklerin kullanım ömrü daha kısa olsa da iş yeri ve ofis gibi yoğun trafiğin yaşandığı zeminlerde çizilme problemlerini rafa kaldırıyor.

Lamine parkeler, doğal ahşap görünümü ve sıcaklığını mekana yansıtabiliyor. Sentetik malzemelerden üretilen laminat parkelerde ise, ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, ahşap sıcaklığı yansıtılamayabiliyor. Diğer taraftan her iki parke tipinin temizliğinde de su temasına dikkat edilmesi gerekiyor. Rutubetli ve nemli ortamlarda ikisi de kabarma ve soyulma gibi problemlere neden olabiliyor. Bu sebeple banyo ve mutfak gibi yoğun neme maruz kalınan alanlarda, suya karşı koruması bulunan özel laminat parkeler tercih ediliyor.

Kahrs Parke Sepeti

Renk Seçimi ve Süpürgelik-Parke Uyumu

Bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda hangi parke çeşidini kullanacağınıza karar verdikten sonra sıra kullanacağınız mekana uygun ve tarzınızı yansıtacak rengi seçmeye geliyor. Açık renkte tonlarına sahip olan parkeleri kullanarak, özellikle dar ve küçük alanları ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ağır bir görünümü olan koyu renkli modelleri, açık renkteki eşyalarla birlikte kullanarak zıt bir uyum yakalayabilirsiniz. Doğal ahşap renklerine sahip olan renk tonları, kullanıldıkları ortama hoş ve sıcak bir hava katıyor. Kullanacağınız ortama modern bir görünüm katmayı istiyorsanız gri renk tonlarına sahip olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Geleneksel parke uygulamalarında ürünün rengi ve deseni ne ise süpürgeliğin de aynısı olması tercih ediliyordu. Oysa günümüzde böyle bir zorunluluk aranmıyor. Parlak, mat, alüminyum ve lake olmak üzere dört temel çeşidi olan süpürgelikler; ahşap, metal ve plastik olmak üzere çok farklı malzemelerden üretilebiliyor. Süpürgeliklerinizi seçerken duvarlarınızda kullandığınız renk ile birlikte tercih ettiğiniz modeli göz önüne alarak tercihte bulunabilirsiniz. Parke Sepeti üzerinde yer alan onlarca renk ve model süpürgelikleri karşılaştırabilir, seçmiş olduğunuz model ile farklı fakat uyumlu bir renk tercih ederek modern olduğu kadar şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.