Ev tadilatına girişiyorsanız öncelikle size sabır diliyoruz. Bu zorlu süreçte işinizi kolaylaştırmak adına sizinle maliyeti hesaplayalım dedik.

Önce tadilat sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Daha sonra da tadilat maliyetini ve kredi olanaklarını anlatacağız.

Hadi başlayalım.

Ev Tadilatı Yaptıracaklar İçin  2024 Yılı Fiyatlarıyla Tadilat Maliyeti!

Ev Tadilatına Başlamadan Yapmanız Gerekenler!

Tadilat maliyetine girişmeden önce size tadilat sürecinde yapmanız gerekenlerden biraz söz edelim.

Tadilata başlamadan önce yapmanız gereken en önemli şey nelerin yapılmasını istediğinizi tek tek yazmak! "Yazmaya ne gerek var aklımda zaten" diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü ustalarla yaşayacağınız tadilat sürecinde bir noktadan sonra kafalar karışabiliyor ve bir bakıyorsunuz söz sahibi usta olmaya başlamış. Ama her şeyi en baştan yazarsanız sonrasında kontrol etme aşamasında işiniz daha kolay olur.

Rotanızı belirledikten sonra asıl önemli fasıl başlıyor: Doğru usta ya da ustaları bulmak! Bu kriter o kadar önemli ki, tadilatın maliyeti de süresi de buna göre ciddi şekilde değişebilir. Yapmanız gereken derdinize derman olacak bir doktoru aramak gibi evinize doğru dokunuşları yapabilecek ustayı didik didik aramak. İnanın iyi ustalar unutulmuyor ve mutlaka biraz araştırma sonucunda birileri size onları öneriyor!

Ustayı buldunuz diyelim, ondan sonra yapılacak her şeyi ona detaylı şekilde anlatın. Hatta bize kalırsa işi garantiye alıp sözleşme yapın. Çünkü ustaların keyfi davranışları yüzünden tüm süreç allak bullak bir hal alabiliyor. Neticede vereceğiniz para az bir şey olmayacak. Haliyle de hem paranızı hem de zamanınızı bu şekilde garantiye alabilirsiniz.

Son olarak olabildiğince sabırlı ve sakin şekilde süreci yürütün. Ustalarla kavga etmeden ama istediklerinizi de sürekli vurgulayarak hareket edin. Ustayı sürekli kontrol altında tutun, siz gidemiyorsanız dahi sizin yerinize kontrole gdecek birini bulun. Bu süreçte illaki sinirleriniz gerilecektir. Gerekirse bol bol papatya çayı için :)

Şimdi gelelim hesap faslına...

Tadilat

Ev Tadilatı Yaptıracaklar İçin  2024 Yılı Fiyatlarıyla Tadilat Maliyeti!

2024 Yılı Fiyatlarıyla Ev Tadilatı Hesaplama!

Bir evin tamamının tadilatı yapılırken genellikle kırıp-dökme işleri olur. Kırıp-dökme beraberinde yeni fayansları, parkeleri ve boyayı da getirir. Tüm bu süreç için 2024 yılı fiyatlarıyla en az 100 bin TL harcanır. 

Tadilatın külfetli olan ilk aşaması bittikten sonra değişecek alanların dolapları ve vitrifiyeleri girer işin içine! Orada kullanacağınız malzemeye göre değişiklik gösterse de bu durum en az 200 bin TL harcayacağınızı bilmenizde fayda var.

Kapı ve pencereleri değiştirmediğinizi ve tesisatlarda bir sorun olmadığını baz alırsak yaklaşık olarak 300 bin TL'lik bir tadilat masrafı çıkar. Ama kapı ve pencere gibi doğramalar ve tesisat tadilatları da işin içine katarsanız bu maliyet 350-400 bin TL'yi bulabilir.

Görüldüğü üzere tadilat da oldukça masraflı bir süreç! Bu yüzden tadilat işinde kredi kullanmak isteyebilirsiniz. Bu noktada bazı bankaların doğrudan "tadilat kredisi" adı altında seçenekleri var. Bazı bankalarda "inşaat tamamlama kredisi" şeklinde isteyenlere kredi sağlıyor. Tadilat sürecinizi bir mimar tarafından projelendirdiğiniz takdirde bu kredilere başvuru yapabiliyorsunuz.

Öncesi / Sonrası, Mutfak tadilat, Tadilat

Ev Tadilatı Yaptıracaklar İçin  2024 Yılı Fiyatlarıyla Tadilat Maliyeti!

Pinlemek isteyenlere...