Duvarlarınızda mermer kullanmadan mermer görüntüsü mü istiyorsunuz? Ya da farklı efektler sağlayan bir boya arayışında mısınız? O zaman dekoratif İtalyan boya ile tanışma zamanınız gelmiş demektir.

Duvarlara farklı bir hava katan dekoratif İtalyan boya her cephede kolayca uygulanabilen bir boya! Renkleri de duvara kattığı doku da oldukça fazla!

Hadi gelin şimdi daha detaylı şekilde tanıyalım bu boyayı...

Duvarlarda Dekoratif Dokunuşlar İçin Pratik Çözüm: İtalyan Boya!

İtalyan Boya Nedir?

İtalyan boya her şeyden önce dekoratif bir boya uygulaması. Neden İtalyan deniyor derseniz bu boyanın kökeni daha çok oradan geliyor. İtalya'da katedrallerde ya da tarihi binalarda doğal taş yansımalarını taklit etmek için bu boyaya başvurulmuş. Doğal taşların hem işçiliği hem de masrafı fazla olduğu için bu çözüm devreye girmiş.

İtalyan boyada duvarlarda mermer ve beton hissi sağlamak çok kolay. Tabi bunun yanında daha çok seçeneği de var!

İtalyan boyanın dekoratif yanı dışında önemli başka bir özelliği de suya dayanıklı olması! Bu da demek oluyor ki, suyla temasın fazla olduğu tezgah aralarında, lavabo arkalarında ve dış cephelerde İtalyan boya gayet iyi iş çıkarır!

Duvarlarda Dekoratif Dokunuşlar İçin Pratik Çözüm: İtalyan Boya!

İtalyan Boya Hangi Alanlar İçin Uygun?

İtalyan boya ilk zamanlarda daha çok iş merkezlerinde ve dini mekanlarda tercih ediliyormuş. Bunun nedeni de boyanın ışık ile birleştiğinde farklı efektleri yansıtabilme gücü!

Ama günümüze gelindiğinde bu boyanın kullanılmadığı yer yok desek abartmış olmayız. Çünkü durum böyle! Özellikle de bu son yıllarda!

İtalyan boya ile iç mekanlarda ya da dış cephede daha kaliteli bir görünüm yaratmak oldukça kolay!

Diyelim ki bir duvarda mermer etkisi istediniz. Normal şartlarda mermer panel yapmaya kalksanız hem maliyeti fazla olur hem de işçilik sizi zorlar! Ama dekoratif İtalyan boya ile istediğiniz ortamı daha kolay ve daha az maliyetle elde edersiniz.

Bu boyada uygulayacağınız katman sayısıyla da duvardaki dokuyu daha çok arttırabilirsiniz.

Duvarlarda Dekoratif Dokunuşlar İçin Pratik Çözüm: İtalyan Boya!

İtalyan Boyanın Diğer Boyalardan Farkı Nedir?

İtalyan boyanın diğer boyalardan farkı efekt sağlaması ve suya daha dayanıklı olması!

Girdiği alana sofistike bir hava katan bu boya, her renkle de kullanılabiliyor.

Normal boyaları lavabo aralarında tercih etmek pek sağlıklı olmuyor. Ama İtalyan boya suya daha dayanıklı olduğu için banyo ve mutfaklarda öne çıkıyor.

Bunun yanında kokusuz olması ve antibakteriyel özelliği de boyayı avantajlı kılanlar arasında!

Son yıllarda mimarların çok rağbet gösterdiği bu boyayı her odada ya da her duvarda kullanmasanız da bir yerden deneyerek başlayın deriz! Çünkü etkisini seveceksiniz.

Duvarlarda Dekoratif Dokunuşlar İçin Pratik Çözüm: İtalyan Boya!

Pinlemek isteyenlere...