Taş ev yapmak isteyip de maliyetini merak edenler! Sizi hızlıca buraya alalım. Çünkü bu yazıda merakınızı gidereceğiz, üstüne de bilgiler vereceğiz.

Hadi başlayalım.

2023 Yılı Fiyatlarıyla 100 M2 Taş Ev Maliyeti Hesaplama!

2023 Yılında Taş Ev Yapmak Ne Kadara Mal Olur?

Taş evler estetik görüntüleri ve yıllara meydan okuyan halleriyle öne çıkan evlerden. Tabi bunun dışında da taş evlerin birçok avantajı var. Ama o konuya girmeyeceğiz çünkü daha önce bahsetmiştik.

Biz şimdi size taş ev yapmanın maliyetini anlatacağız. Bunu anlatırken de aşama aşama gider kalemleri üzerinden gideceğiz.

Taş ev yapım aşamaları ve gider kalemleri

Proje süreci

Her evde olduğu gibi taş evde de ruhsat ve izin süreci var. Tıpkı diğer evlerde olduğu gibi taş evde de yapıma başlamadan önce zemin etüd raporu, imar çapı, tesisat projesi ve mimar tarafından onaylanan proje ile ruhsat başvurunuzu yapıyorsunuz. Taş evi yaptığınız yer il sınırlarındaysa belediyeye, köy sınırlarındaysa da İlçe Özel İdaresine başvurunuzu yapıyorsunuz. Günümüz ücretlerini baz aldığımızda bu aşamada en az 60 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekir.

Kaba inşaat süreci

Kaba inşaat süreci içerisinde temel, duvarlar, çatı, tesisat ve işçilik kalemleri bulunuyor. Bütün bu aşama için de 2023 yılında en az 600 TL'yi kenara ayırmalısınız. Bu süreçte kullanılacak malzemeler ve fiyatları da şöyle:

1 ton taş alım ve nakliyesi: 250 TL

Saatlik kepçe çalıştırma ücreti: 650-750 TL

Metrekare başı usta ücreti: 800-900 TL

Çimento, kum ve ahşap doğramalar: M2 başına 1000 TL

İnce işçilik süreci

Bu süreç içerisinde de taş evin son teslim haline geliş aşamasındaki her şey var. Isıtma sistemi, vitrifiyeler ve dekorasyon ürünleri... Bu aşama için de cebinizden en az 500 bin TL gibi bir rakamın çıkacağını aklınızda tutmalısınız.

Şimdi bütün bu giderleri topladığımızda bir taş evin 2023 yılında maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon 160 bin TL'yi bulmakta!

Taş ev, Bahçe, Havuz, Peyzaj, Müstakil Ev

2023 Yılı Fiyatlarıyla 100 M2 Taş Ev Maliyeti Hesaplama!

Taş Ev Yapım Aşamaları

Taş ev yapımı zaman ve ustalık isteyen bir süreç. Taş ev yapan ustaların kalifiye olması ortaya çıkacak evin kullanışlılığını da arttıracaktır.

Bu yüzden taş ev yaptıracaksanız işini iyi yapan bir ustayı titizlikle aramalısınız. Bulduğunuz ustanın yaptığı evleri de görmenizde fayda var.

Ustayı bulduktan sonra ne tür bir taş ev istediğinizi belirlemelisiniz. Birçok köy evi yığma taş ev şeklinde yapılıyor ama estetik açıdan çok da iyi durmayabiliyor.

Siz estetik açıdan daha kaliteli bir ev istiyorsanız işlenmiş taşlardan yapılma bir ev ya da harita duvarlı taş ev tercih edebilirsiniz. Ama bunun maliyetinin biraz daha fazla olacağını da belirtelim.

Usta ile anlaştıktan sonra inşaat süreci başlar. Bu aşamada her şey tamamen usta ve ekibinin kabiliyetine bağlı. Genel olarak 20-25 cm'lik taşlar iki sıra şekilde dizilerek ev inşaatı sürdürülür.

Bol derz ile birbirine yapıştırılan taşlar, daha sonra herhangi bir yalıtım malzemesi ile kaplanmaz. Kimi evlerde pencere ve kapılarda ahşap doğrama kullanılır. Kimi taş evlerde de pencerelerde kiremit tuğlalardan yararlanılır.

Evin duvarları bittikten sonra keresteler ve çatı malzemeleri devreye girer. Çatı da tamamlanınca içine girilebilecek taş ev hazır olur.

Herkesin istediği gibi bir eve sahip olmasını diliyoruz. Taş ev sahipleri, sizden de eve dair tecrübelerinizi bekliyoruz.

Taş ev, Müstakil Ev

2023 Yılı Fiyatlarıyla 100 M2 Taş Ev Maliyeti Hesaplama!

Pinlemek isteyenlere...