Banyolar, ev dekorasyonu içerisinde asla sona bırakılmaması gereken alanlardır. Banyonuzu güzelleştirebilmek için dekorasyon stilinize uygun olabilecek banyo dolaplarını satın almanız bu işin ilk adımıdır. Dekorasyona sağladığı özel katkının yanı sıra daha işlevsel mekanlar elde etmenizi sağlayan banyo dolabı seçimi konusunda ufak tefek noktalara dikkat etmelisiniz. Peki neler mi bu ufak tefek noktalar?

Gelin hemen birlikte bakalım...

Banyo Dolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Boyutlar Önemli!

Seçtiğiniz banyo dolabı modelinin aynalı olmasını istiyorsanız bu noktada biraz farklı hareket edebilir, değişik takımlardaki ayna ve dolapları bir arada kullanabilirsiniz. Banyo dolapları arasında tercih yapacağınız zaman boyutları göz önünde bulundurmalısınız. Küçük mekanlara sahipseniz büyük boyutlu banyo dolapları seçmeniz alan sıkıntısı yaşamanıza sebep olabilir. Bunun yerine mekanınızı olduğundan daha ferah gösterebilecek seçeneklere yönelmelisiniz.

İşlevsellik ve Tasarım Etkisi

Karmaşık ve büyük boyutlu tasarımlar yerine sizlere en küçük boyutlarla en büyük depolama alanlarını sunabilecek işlevsel ürünleri tercih etmelisiniz. Özellikle iç aydınlatma özelliği olan ürünler aradıklarınızı rahat bir şekilde bulabilmenizi sağlayabilir. Eğer ek alana ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünleri bulduysanız ve dolabın aydınlatması bulunmuyorsa dilediğiniz farklı bir aydınlatma şeridi ile belirli noktaları vurgulayabilirsiniz. 

Dolapların yan kısımlarına monte edebileceğiniz özel aplikler ve banyo aynasında görüşü net sağlayabilecek şekilde konumlandırabileceğiniz sarkıtlara dolaplarınızda yer ayırabilirsiniz. Havalandırma menfezi olan ürünlerin temizlik konusunda sizlere avantaj sunabileceğini de unutmamalısınız.

Dekorasyon Uyumluluğu

Banyonuzda tercih ettiğiniz seramikler, banyo paspasları ve bataryalar benimsediğiniz dekorasyon stiline göre ipuçları barındırır. Banyonuzla buluşacak yeni banyo dolabının da dekorasyon tarzıyla uyum içerisinde olması önemlidir. 

Dolabın tasarımının yanı sıra rengi de bütünlüğü sağlayabilecek en önemli ayrıntılar arasındadır. Açık renkli banyo dolaplarının alanlarınızı daha geniş gösterebileceğini de unutmamalısınız. Özellikle küçük alanlara sahipseniz açık renkli dolapları kullanmanız size büyük bir avantaj sunabilir.

Büyük bir dolabın ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak rafsız veya bölmesiz olan ürünler alandan verimli bir biçimde yararlanabilme konusunda size zorluk yaşatabilir. Bu sebeple lavabo dolabı satın alırken ek işlevsel özelliklerine de göz atmanız yararlı olabilir. Eşyalarınızı depolayabileceğiniz özel tasarımlı dolapları böylelikle uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.