Hem tasarruf etmek hem de odanıza çok fazla para harcamadan dekorasyon mu yapmak istiyorsunuz? Eski eşyaları atmak yerine onları hoş bir şekilde değerlendirerek tekrar kullanıma hazır hale getirmek yapılabilecek en güzel tasarruf çeşitlerinden biri sanırım. İlgi çekici bir aktivite, insanın kendini ve yaratıcılığını keşfettiği bir süreç olmasının yanında yıllardır kullanılan ürünlerin sanki yeniymiş gibi görünmesinin hazzı da bir başka.  

Dilek Hanım da böyle bir yenilik gayesi güderek sayısız fikirle yola çıkmış ve tatlı kızı Eliz için cıvıl cıvıl çocuk odası tasarlamış. Cesur bir adımla dekorasyonda hata yapmaktan korkmadan kızının odasında var olan eşyaları güzel bir geri dönüşle eski halinden çıkartıp yeni karakter katmış. Minimal ve şık görüntü sunan çocuk odası beyaz tonun sadeliğiyle pembenin feminen tonunu buluşturmuş Dilek Hanım, bu süreçte eşi ve @dekotrendt ile işbirliği yaparak harika bir iş çıkarmış. 

Yaratıcılık ve emeğin sonucunda kızına mükemmel bir oda sunan ev sahibimiz, duvardaki çıta çalışmasını eşiyle birlikte yapmış ve bu süreçte çok da eğlenmiş. Duvarı boyamanın mobilyaları boyamaktan daha zor olduğu gerçeğini de itiraf ediyor. Çünkü duvar için yapı marketten aldıkları boyayı kullanmış ve bu boyalarında kokusu oldukça ağır olduğu için çocuklarını bu kokudan etkilenmemeleri için uzun uğraşlar sarf etmişler. “Hiçbir eşyanızı atmayacaksınız bundan sonra eminim” diyor ev sahibimiz ve bizde geri dönüşümden ne kadar memnun kaldığını bu sözlerinden anlamış oluyoruz.

Boyama işlemini yaparken belirlemiş olduğu çizginin dışına çıkmadan farklı tonları kaliteli bir şekilde dengeleyerek eğlenceli bir odaya dönüştürmüş. Kişisel dokunuşların ahenkle davetkâr tutumunu gözler önüne seren tasarım…

Kullanılan ürünleri yenilemek fikrinden çekinmeyin ve farklı yollarla kendi imzanızı atın. Güzel eşleştirmeler, çocukların sevebileceği renk tonlarıyla hoş bir ahenk yakalanmış. Odaya şöyle bir baktığımızda doğal ışığı güzel bir şekilde alan, nefes alabilen bir dekorasyon görüyoruz. 

Kanat taç ve isimli yatak örtülerini @cutehome’dan, cibinlik ve tacı ise @cibinlik_c.a.t.dsgn’den almış Dilek Hanım. Tabi ki küçük meleklerinin odası olduğunu belirtmek amacıyla “Elis ve Pera” isimleri yaptırmış ve bunu da @ahsapdecor’dan satın almış. Boyaları ise @dekotrend sayfasından seçmiş. Alışılagelmiş yoğun pembe kullanımının aksine beyazla dengeli bir uyum yakalamaya özen göstermiş ne çok beyaz renk baskın ne de pembe, her şey kararında olmuş. 

Odada çeşit çeşit oyuncak var ve bu oyuncakların hepsinin aktivite unsuru olmanın dışında hepsi birer dekor ürünü…

Dolap kulpları ve kaplamalar ise ayrı güzel detay ve modern çizgide çocukların zarar görmesini engelleyen yapıya sahip. Flamingolar ve yapay güllerden yapılan taç ve yıldız detayları da kusursuz şekilde sunulmuş. Bu kadar çok dekor ürünü bir araya geldiğinde sade bir düzende buluşması da ev sahibimizin maharetine ait doğrusu.