Yaz gelince her yer çiçek açıyor, bahçeler şenleniyor. Aynı durumun aslında kışın da olmaması için bir neden yok! Çünkü doğru bitkileri bahçeniz için seçerseniz döt mevsim keyifli bir bahçenizin olması mümkün!

İşte bu yazıda size bahçeyi her mevsim neşelendirebilecek özellikle soğuklara dayanıklı bitkilerden bahsedeceğiz.

Hemen başlayalım mı?

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Soğuk Havalara Dayanıklı Çiçekler!

Soğuk havalara dayanıklı çiçekler genellikle her toprakta yetişmeye uygun olur. Bunun dışında kış mevsimine uyum sağladıkları için uzun süre çiçekleri açmış haldedir. Bu çiçeklerin bakımına geçmeden önce gelin adlarını verelim önce:

  • Kasımpatı,
  • Orkide,
  • Çuha çiçeği,
  • Kardelen,
  • Şebboy çiçeği,

Hepsinin detaylı şekilde ekim zamanı ve bakım detaylarını da anlatalım!

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Kasımpatı Bakımı!

Kasımpatı kış aylarırının en bilinen çiçeklerinden biri. Çoğunlukla Kasım ayından sonra açmaya başlayan Kasımpatı ekmek için en uygun aylar genellikle Mart ve Nisan aylarıdır.

Bu çiçeğin hızlı büyümesi için bitkinin dalını alıp yetiştirmeye başlarsanız daha hızlı büyür. Ama tohumdan yetiştirmeniz de mümkün! Bunun için tohumları çimlendirmeniz lazım! Kasımpatı yarı gölgelik alanları sevdiği için yanında büyük ağaçların olması ya da büyük boylu bitkilerle bir arada olması güzel sonuçlar sağlar.

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Orkide Bakımı!

Renkleri ve zarif duruşlarıyla adeta asaletin simgesi haline gelen orkideler aslında kolay yetiştirilebilen bitkilerden. Soğuklara dayanıklı çiçeklerden biri olan orkideyi Mayıs ayında ekebilirsiniz. Bunu ekmek için tohumları önce içme suyunda bekletilmeli, sonra da içerisinde kil ve kireç barındıran toprağa ekilmeli. Orkideler nemli toprağı sevdiği için sprey sulama yaparak toprağı ıslatılmalı.

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Çuha Çiçeği Bakımı!

Çuha çiçeği bakımı oldukça kolay rengarenk bir çiçek. Çok yıllık bir bitki olduğu için o rengarenk görünümlerden defalarca nasiplenebiliyorsunuz. Çuha çiçeğini yetiştirmek için en uygun zamanlar Mart, Nisan ve Mayıs ayları. Bu çiçeği çoğunlukla tohumdan yetiştirmek yerine küçük fideleri alınır onlar toprağa ekilir. Böylece kısa sürede büyür.

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Kardelen Bakımı!

Karda bile açan çiçek olmasından ilhamla adını kardelen olarak alan bu nahif çiçek kış aylarının güzelliklerinden. Bu çiçeği hem ilkbahar aylarında hem de sonbahar aylarında ekebilirsiniz. Kardeleni ekerken dikkat etmeniz gereken toprağın nemli olması ve düzenli aralıklarla ekim yapılması!

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Şebboy Çiçeği Bakımı!

Görüntüsü kadar kokusuyla da büyüleyen şebboy çiçeği, çok yıllık bitkilerden. Bu çiçeğin ekimi hem ilkbahar hem de sonbahar aylarında yapılabilir. Şebboy çiçeğini ekerken kaliteli toprağın seçilmesine dikkat edilmeli, toprağın mineralli olması sağlanmalı!

Burada saydıklarımız dışında açelya, sümbül be kokina çiçekleri de kış aylarını sever. Ama bunlar çoğunlukla bahçe yerine ev ortamında daha iyi sonuçlar verir.

Soğuk Havalara Dayanıklı Bahçe Çiçekleri Hangileri?

Pinlemek isteyenlere...