Modern yatak odası dekorasyonunun olmazsa olmaz parçalarından biri baza ve başlıktır. Tamamlayıcı yatak odası ürünleri arasındaki bu iki parça, yatağı ön plana çıkarır. Modern dekorasyona uygun baza başlık ararken ise bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. İşte baza ve başlık modeli incelerken göz önünde bulunduracağınız kriterler!

Modern Yatak Odaları İçin Baza ve Başlık Önerileri

Yılın Öne Çıkan Modern Baza ve Başlık Modelleri 

Kalite ve tasarım unsurları ile öne çıkan baza ve başlıklar, kişisel zevklere hitap eden çeşitliktedir. Yatak boyutuna uygun tek ve çift kişilik baza modelleri arasında tercih yapmakta zorlanıyorsanız yılın en çok tercih edilen modellerine bakarak kararınızı kesinleştirebilirsiniz. 

1. Kumaş Başlıklı Modern Bazalar

Farklı kumaşlardan üretilen yatak başlığı, çoğu baza modeline uyum gösterir. Eğer modern tasarımlı bir yatak odası düşünüyorsanız antrasit gri, bej, ekru, krem gibi nötr renkli bazaları tercih edilebilirsiniz. Kaliteli ve uzun ömürlü kullanıma uygun yatak başlıkları ise suni deri, kadife, pamuk veya keten kumaştan oluşur. Modern yatak odası dekorasyonunda yaratmak istediğiniz görünüme göre kadife, deri veya keten kumaşlı başlıklara ve modern tasarımı yansıtan baza modellerini seçebilirsiniz. 

2. Robot Süpürgeye Uyumlu Baza Modelleri 

Yeni nesil baza modellerinde rastlanan özelliklerden biri robot süpürgeye uyumlu olmasıdır. Bu özelliğe sahip baza modelleri, yüksek ayaklı yapısı sayesinde süpürgenin kolayca baza altına girmesini sağlar. Robot süpürge uyumlu bazalar, geniş iç hacim özelliğini de barındırarak depolama ihtiyacını karşılar. Bu model bazalara yakışan minimal tasarımlı yatak başlığı da yatak odasına şıklık kazandırır. 

3. Minimalist ve Modern Baza ve Başlık Modelleri 

Aynı anda hem modern hem de minimalist yatak odası için baza ve başlıkta bazı detaylara yer verebilirsiniz. Özellikle ahşap ve metal başlıklı başlık ile birlikte sade görünüme sahip baza modeli tercih edebilirsiniz. Renk seçeneklerinde de yine gri, ekru, beyaz gri renkleri seçerek modern ve sade bir görünümü bir araya getirebilirsiniz. 

Baza ve Başlık Nasıl Seçilir?

Baza ve başlık seçerken işlevsellik ve şıklık unsuruna dikkat ederek nihai kararı verebilirsiniz. Özellikle tek veya çift kişilik bazanın ölçüleri farklılık içerdiğinden yatağa uygun bir baza seçiminde bulunmalısınız. Bu noktada baza ve karyola arasında bir tercih yapmanız gerekir. Depolama ve şıklık açısından ergonomik baza modelleri, modern yatak odası ihtiyacına da karşılar. 

Yatak başlığı tercihinde ise yatak odası dekorasyonuna göre hareket edebilirsiniz. Eğer kumaş döşemeli başlık tercih edecekseniz kumaşın mutlaka kolay silinebilir ve kullanılabilir özellikte olması gerekir. Konforlu ve estetik bir yatak başlığı tercihi için kumaştan yapılan başlık modellerine öncelik verebilirsiniz. Hem baza hem de başlık seçiminde yatak odası dekorasyonuna uyum sağlayacak modellere yönelebilir, tarz bir görünüme sahip oda tasarlayabilirsiniz.