"Parke mi seramik mi?" sorusunda yanıtı bulmakta zorlananlar için biz otomatik cevap verelim: Parke görünümlü seramik!

Evet gerçekten evinizin herhangi bir alanında bu noktada çok kararsız kaldıysanız parke görünümlü seramik sizi mutlu edecek. Bunun nedeni de parkenin sıcaklığını hem hissedeceksiniz hem de seramik kullanımının avantajını aynı şekilde yaşayacaksınız. Sizi bu kadar kısa bilgi vererek ikna etme niyetinde değiliz. Detaylı şekilde parke görünümlü seramikleri açıklamaya meyilliyiz.

Merak ediyorsanız şöyle alalım sizi!

Parke Görünümlü Seramiklerin Avantajları ve Çok Kullanılan Modeller!

Parke Görünümlü Seramik Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Parke görünümlü seramik ya da diğer adıyla ahşap görünümlü seramik, evinde parkeden vazgeçemeyenlerin aslında ilk tercihi! Çünkü çoğu kişi parkenin natürelliğini yaşamak isterken seramiğin de yaşattığı kolaylıklara başvurmak istiyor. Ahşap görünümlü seramikleri kısaca tanımlamak gerekirse ahşap ya da parke görünümünü tercih eden seramik diyebiliriz. Bu ahşap görünümlü seramik çeşidinde üst dokuda ahşap deseni oluşturuluyor ama materyalin özü yine seramik oluyor.

Parke görünümlü seramikleri nerelerde kullanabileceğinize geldiğinde öncelikle aklınıza balkon ve bahçe gelebilir. Bunun nedeni de dış alanlarda zemin çizilmelere karşı hassas olduğu için seramik daha dayanıklılık sağlar.

Bunun dışında salon, mutfak ve banyo gibi alanlarda da ahşap görünümünü tercih edenler parke görünümlü seramiklere başvurabilir.

Balkon, Balkon oturma grubu, Balkon masası, Sandalye, Balkon zemini, Balkon duvar dekorasyonu, Yeşil, Beyaz, Kırlent, Ev tekstili, Pencere duvar dekoru, Duvar dekorasyonu, Balkon çiçekleri, Balkon halısı, Teras

Parke Görünümlü Seramiklerin Avantajları ve Çok Kullanılan Modeller!

Parke Görünümlü Seramiklerin Avantajları ve Dezavantajları!

Ahşap görünümlü seramikler, son yıllarda evlerde daha çok yerini almaya başlayan zemin kaplama malzemesine dönüştü. Bunun nedeni de sunduğu birçok avantaj! Bu avantajlara genel olarak baktığımızda:

Avantajlar

  • Suya karşı dayanıklılık,
  • Kolay temizleyebilme,
  • Parkeye göre daha ucuz olması,
  • Daha fazla seçenek,
  • Bakımının kolay olması.

Parkelerin döşenmesi, ahşap görünümlü seramiklere göre daha maliyetli olduğu için ahşap görünümünü sevenler için ideal seçenek! Önemli bir diğer avantaj da seramiklerin kolay temizlenebilmesi. Aynı zamanda suya dayanıklılık noktasında parke görünümlü seramikler daha kullanışlı. Bu sebeple sık yıkanan balkon, bahçe ve banyo gibi alanlarda parke görünümlü seramikleri tercih etmek mantıklı!

Her iyinin bir kötü yanı da vardır. Parke görünümlü seramiklerin de avantajları olduğu kadar dezavantajları var! Onlar da şöyle:

Dezavantajlar

  • Isı yalıtımı,
  • Derz aralarının aşınması.

Seramikler, parkelere göre ısı yalıtımını daha az sağlar. Yani seramikler alanı daha soğuk tutar. Bu sebeple ısı yalıtımı sağlamak için parkeler daha çok avantaj sağlar. Bir diğer dezavantaj da seramik aralarında kullanılan derzin zamanla aşınması gibi sorunlar. Ama bu dezavantaj kolay şekilde telafi edilebilir.

En Çok Tercih Edilen Ahşap Görünümlü Seramikler

Parke seçerken de açık ve koyu tonlar olmak üzere farklı seçeneklerle karşılaşırız. Aynı durum seramikler için de geçerli. Ahşap görünümlü seramikler içerisinde açık tonlu olanlar çoğunlukla akçaağaç ve sedir görünümlü olanlar. Koyu tonlular ise meşe ve amber şeklindeki ahşapları taklit eden seramikler! Ayrıca tıpkı parkelerde olduğu gibi parke görünümlü seramikleri de balıksırtı, sepet ya da düz şekil de dizmek mümkün!

Açık renkli ahşap görünümlü seramikler arayanlar için tavsiye edebileceğimiz seçenekleri de unutmadan söyleyelim:

  • Ecowood, Massive Wood, Faggio, Roof- Yurtbay Seramik
  • Amazon, Mezon, Sedir, Terra- NG Kütahya Seramik
  • Meranti, Ozone, Robusto- Ege Seramik
  • Dek mat akçaağaç sırlı granit, Eart travertine- Kale Seramik

Koyu tonlu ahşap görünümlü seramikler içerisinden farklı markalardan modeller ise şöyle:

  • Baron, Solna- Yurtbay Seramik
  • Albero, Taiga Tesla, Yuka- NG Kütahya Seramik
  • Meranti Oak, Robusto Cappuccino, Meranti Maun, Wood B- Ege Seramik
  • Artwood Mat Natural Sırlı Granit, Chakra Mat Ceviz Sırlı Granit, Country Mat Fındık Sırlı Granit- Kale Seramik

Ahşap görünümlü seramikler ile ilgili söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar. Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz varsa bekleriz!

Balkon, Beyaz, Mavi, Balkon masası, Sandalye, Ferforje, Bank, Pencere duvar dekoru, Duvar dekorasyonu, Balkon zemini, Balkon çiçekleri, Dekoratif Objeler

Parke Görünümlü Seramiklerin Avantajları ve Çok Kullanılan Modeller!

Pinlemek isteyenlere...