Zaman zaman oturma odasında göz ardı edilen ama estetik bir dokunuş katmasıyla bilinen o ürün: dekoratif sehpa. Özellikle misafirleri ağırlamak için ilk başvurulan mobilya olan sehpalar, salondaki dekorasyon tarzını destekleyen de çok yönlü ürünlerdir. Peki dekoratif etki yaratmak için hangi sehpa modelleri öne çıkar? Sizinle misafirlere çeşit çeşit ikram yaparken göz alıcı bir hava katabileceğiniz sehpa çeşitlerini paylaşacağız. 

Misafirlerinize İkram Servisinin Vazgeçilmezi Dekoratif Sehpa Modelleri

Dayanıklı ve Şık Sehpa Çeşitleri ve Özellikleri 

Sehpa çeşitleri tasarım açısından farklı model özellikleri içerir. Boyut, kullanılan malzeme, renk ve tasarıma göre değişen sehpa çeşitleri genel olarak zigon, orta, yuvarlak, ponte, çok amaçlı ve akıllı sehpa modelleri olarak sınıflandırılır. Dayanıklılığı ve şıklığı ile ikram servisi denince akla gelecek o sehpa çeşitlerini sizin için derledik!

Misafirlerinize İkram Servisinin Vazgeçilmezi Dekoratif Sehpa Modelleri

Zigon Sehpa

Zigon sehpa, çat kapı veya davetli misafirlere birbirinden çeşit ikramlarda bulunmak için en işlevsel sehpalardandır. Bu sehpaların öne çıkan özelliği, birbiri içine geçmiş birden fazla sehpayı içermesidir. Böylece çok sayıda misafire anında servis sehpası sunmanıza imkân sağlar. Zigon sehpa içinde farklı boyutlardaki servis sehpaları da bulunur. Genellikle zigon sehpalar en az 3’lü modeller eşliğinde sunulur. Ayrıca zigon sehpa modelleri, oturma ve yemek odası dekorasyona uyum sağlayan estetik görünümüyle de tercih edilirler. 

Yan Sehpa

Yan sehpaların başlıca özelliği koltuk yanına kolayca taşınmasıdır. Dayanıklılığıyla öne çıkan yan sehpalar, sehpa ayak malzemesinde dekoratif tasarıma sahip görünümleriyle de tercih edilen sehpalar arasındadır. Yan sehpa modelleri arasında yer alan C sehpalar da misafirlerin koltuğa otururken eğilmeden ikramlara ulaşmasını sağlar. Bu özelliğiyle de ikramlar için düşünülen sehpa modelleri arasındaki yerini alır. 

Yüksek Ayaklı Sehpalar

Ayak tasarımı açısından tercih edilen yüksek ayaklı sehpalar, yan sehpa çeşitlerinden biridir. Ayakta kullanılan metal, mermer gibi malzemeler ile klasik sehpalardan daha yüksektir. Aynı zamanda bu çeşit sehpalar, zarif görünümleriyle de yemek masaları ve oturma odası dekorasyonuna şıklık katar. 

Sehpa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sehpa almadan önce estetik görünüme ve işlevselliğe göre birkaç kriter belirleyebilirsiniz. Öncelikle sehpayı nerede ve nasıl kullanacağınıza karar vermelisiniz. Oturma veya yemek odaları için kullanılan sehpalar; model özellikleri, boyut ve malzeme açısından farklı kullanımlara sahiptir. 

Sehpa çeşitleri yemek masaları boyutlarına da ulaşabilen özellikte olduğundan sehpayı nereye konumlandıracağınız büyük önem taşır. Kullanım amacına göre de farklılaşan sehpa modelleri, ikram servisi ve dekoratif amaçlı kullanıma göre tercih edilir. İkram servisi için öne çıkan sehpalar, şıklıklarıyla da ev dekorasyona katkı sunduklarından daha öne çıkarlar. Bununla birlikte geniş orta sehpa modelleri de klasik oturma odası için ilk düşünülen işlevsel mobilyalardandır. Sehpa alırken kullanım özellikleri ile beraber estetik duruşa göre de karar verebilirsiniz. Sehpa yüzeyi ve sehpa ayağında şık dokunuşlara sahip modellere yönelirken ikram yapmaya özel sehpa alacaksanız mutlaka yüksekliğinin de servise uzanabilecek boyutta olmasına dikkat edebilirsiniz.