Dekorasyona egzotik etkiler katan botanik desenler, biyofilik tasarım trendi ile birlikte kendine daha çok yer bulmaya başladı. Ama bu desenlerin kullanımında oldukça dikkatli davranılmalı. Çünkü çok yoğun kullanırsanız dekoru bunaltmış olursunuz.
Botanik desenleri en çok yakıştırdığımız yer tablolar. Çünkü tablolarda hem çok yoğun kullanmış olmazsınız hem de desenin etkisini net şekilde sunarsınız. Tablolar dışında kırlent kılıflarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Botanik desenler her ne kadar duvarlarda da çok kullanılıyor olsa geniş vadede pişmanlık yaratabilir. Duvar geniş bir alan olduğu için dekoru yorar bu desenler. Duvarda kullanmak istiyorsanız da daha küçük duvarlarda -banyo gibi- kullansanız iyi olur!