Beğendiğimiz modellere geçmeden önce küçük banyonuzu hangi seramiklerin daha ferah gösterebileceğini anlatalım.
Burada dikkat etmeniz gereken noktalar fayansların boyutu, fayansların rengi, fayanlardaki desenler ve fayansların dizilme biçimi olacak!
Küçük bir banyo için alacağınız fayanslar olabildiğince açık tonlu olmalı. Bunun yanında parlak olmaları ve rektifiye dediğimiz damarlı dokunun minimum olmasına da özen gösterilmeli!
Bunun nedeni banyonun akıcı bir görünüm sağlayabilmesi. Küçük banyonuzda derzleri de belirsiz yapmanız yine ferahlık noktasında işinize yarar!
"Banyom küçük o yüzden fayanslar da büyük olmamalı" diye düşünüyorsanız baştan uyaralım yanlış yoldasınız! Çünkü durum tam tersi!
Küçük bir banyoyu olabildiğince az bölecek parçalar kullanmalısınız. Bunun da yolu büyük boyutlu fayanslardan geçiyor. Ölçü vermek gerekirse 30x60, 60x120 ya da 12x240 banyo seramikler küçük bir banyo için iyi olur. Bu seramikler dikdörtgen formlu da olduğu için alanı dikey olarak daha uzun gösterir.
Küçük banyonun akıcı olmasının ne kadar önemli olduğunu söylemiştik. Bu yüzden olabildiğince az desene başvurmalısınız! Bu demek değil ki monoton bir banyonuz olsun! Bunun yerine banyonun tek duvarında -ayna arkası- desenlerle çekici bir duvar oluşturun. Kalan yerlerde desenlerden uzak durun!
Banyo duvarlarının olduğundan uzun görünmesi için seramiklerinizi mutlaka dikey yerleştirin. Bu şekilde daha yüksek duvar algısı oluşur.
Şimdi gelin sizin için seçtiğimiz modellere bakalım!