Pergola Modelleri, Özellikleri ve 2022 Yılı Fiyatları

Modeline Göre Pergola Fiyatları

Pergola fiyatları kullanılan malzemeye ve pergolanın büyüklüğüne göre farklılık gösterir. Ahşap ve metal pergolalar arasında bir fiyat karşılaştırılması yapıldığında elektronik aksamı olmayan ahşap pergolalar alüminyum ve bioclimatic pergolalara göre daha uygun bir fiyata mal olur.

Ahşap pergolaların fiyatına bakıldığında kullanılan malzemeye göre önemli bir fark ortaya çıkar. Keresteden yapılan pergolalar ya da sunta gibi daha düşük kaliteli malzemeden yapılmış pergolalar diğerlerine göre çok düşük bir fiyatla karşınıza çıkabilir. Ama pergolanın uzun ömürlü olması ve her iklime uyum sağlaması için ithal çam ağacından ya da Tik ağacından yapılmış olması önemli! Ahşap pergola fiyatları için ortama bir fiyat vermek gerekirse çok büyük olmayacak bir ahşap pergolanın malzemelerle birlikte fiyatı 2022 yılında 10.000 TL'den başlamakta!

Alüminyum pergola sistemlerinde fiyatlandırma yapılırken bazı firmalar 10 m2 altına sabit bir fiyat verir, üstüne de m2 başına fiyat uygular. Alüminyum pergola sisteminde 10 m2 altına verilen fiyatlar genel olarak 11.000-13.000 arası bir rakamla başlamakta. 25 m2 ve üzerinde bir pergola için de pergola m2 fiyatı ulgulanmaktadır. Alüminyum pergolanın metrekare fiyatı 2022 yılında 500 TL ile 600 TL arasında değişmektedir.