Kargo ve Yemek Siparişi Paketlerinden Koronavirüs Kapmamak İçin Yapılacaklar

Eve gelen kargo ya da yemek siparişi ne kadar güvenli?

Dışarı çıkmayarak kendimizi koruyoruz ama ya virüs eve gelen paketten bulaşırsa!

Virüsün plastik ve karton üzerinde de barındığı düşünülürse bu oldukça yüksek bir ihtimal. Bu yüzden, kendimizi korumak için gerçekleştirdiğimiz online alışverişlerde oldukça dikkatli olmalıyız.

Bu konuda birçok kargo şirketi ek önlemler almış görünüyor. Hemen hemen hepsi aktarma bölgelerinde paketleri dezenfekte ettiklerini açıkladı. Ürün sipariş ettiğimiz birçok marka da, depolarında hijyen kurallarını yeniden oluşturmuş durumda.

Teslimatı alırken minimum temas!

Birçok şirket online ödeme sistemlerini kullandığı için kapınıza gelen kurye ile para alışverişi yapmanıza gerek yok. Ama eğer ki pos ile ödeme sunan bir yerden alışveriş yaptıysanız kurye ile sosyal mesafenizi ayarlayarak ödeme işlemi yapın. Pos ile işlem yaptıran kuryenin hem kendi sağlığı hem de sizin sağlığınız için pos cihazını silip silmediğinden emin olun.

Kuryelerin salgın riskine karşı aldığı önlemler arasından bir diğeri de, paketi doğrudan elinize vermek yerine kapıya asmaları ya da yere bırakmaları. 

Siparişinizi hızlıca teslim almanız için kargo şirketleri tarafından oluşturulan tek kullanımlık kodlar da, ayrı bir önlem! Bu sayede, ürününüzü teslim alırken imza atmadan süreci sonlandırabiliyorsunuz.

Şimdilik, işin diğer tarafı önlemleri almış gibi. Bir de bizim almamız gereken önlemler var tabi. Neler mi?