Dekorasyonda Aksesuar Düzenlemeyi Kolaylaştıracak 13 Pratik Yöntem

Renklerin gücüne inanın

Detayları ön plana çıkarmak istediğinizde bunu renklerin gücünü arkanıza alarak yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin bir tepsinin ne kadar alımlı ve davetkâr hissettirebileceğini göstermek için odadaki tüm renkleri zıtlaştırabilirsiniz. Zıt bir duvar kâğıdı ya da aksesuarla zıt şekilde dekore edilmiş mobilyalar işimizi görür. Ya da yatak odasında şifonyer üzerinde duran siyah kadın heykelini öne çıkarmak için diğer renk tonlarında küçük küçük kaçamaklar yapabilir ve bu heykeli ışıldatabilirsiniz. 

Renklendirmeyi seven yapınız varsa dekorasyonunuza paralel olarak parlak renklerin canlılığından, güzel enerjisinden faydalanabilir, buna uygun aksesuar seçimi yapabilir ve yerleştirebilirsiniz. Öncelikle nasıl bir dekorasyon yapacağınıza karar verdikten sonra bunun için plan yapın. Bu plan dâhilinde depolama, saklama ve gösterme merkezleri oluşturun. 

Fotoğrafların sergilenmesi için bir alan oluşturabilirsiniz ya da ailenizin başarılarını göstermek için vitrin oluşturabilir, dekorasyona adapte edebilirsiniz. Yani mesela fotoğrafların sergilenmesi için bir alan ya da başarı aile fertlerini başarılarının yer aldığı bir vitrin hem dekor hem de aksesuar olarak korunabilir. İşte bunun gibi size dokunan, sizden bir şeyler barındıran öğeleri seçin, onları cesurca sergilemeye özen gösterin, evinizin başköşesinde bulundurun. Dekorasyonunuzla ilişkilendiremediğiniz ama yine de sergilemek istediğiniz ürünler olabilir, bunu da birkaç ürünle bir araya getirebilirsiniz.