7 Adımda Dokularla Odanıza Davetkar Bir Hava Katın

Tekstil ürünlerinin dokularından ilham alın

Dokuların dekorasyonla bir bütün olması sayesinde dinlendirici etkisi ortaya çıkar, insanı şevklendiren, kıpır kıpır ve yaşama arzusuyla dolup taştıran bir görünüm sunabilir. Kilit dengenin oluşmasının ardından yeni soluk getirmek için kullanılan doku elemanlarının anlaşılır olması gerekiyor. Ancak dokuların sadeliği ya da karmaşıklığı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Karmaşık dokulara sahip oda biri için oldukça güzel olabilecekken diğeri için oldukça farklı, anlamsız gelebilir, hatta bu karışıklık dağınıklık olarak algılanabilir. Her şey dengenin oluşturulmasına bağlı, yani öyle bir doku seçilmeli ki dekorasyon beğenen beğenmeyen herkese aynı duyguyu vermeli, aynı izlenimi uyandırmalı.

Dekorasyon yapılacak olan mekânın işlevi ne olursa olsun kullanılacak ürünlerin zengin dokuya sahip olması işinizi kolaylaştırır. Kilim, çarşaf, masa örtüsü, kanepe kılıfları ne varsa tüm yüzeylerin dokusu birbiriyle paralellik göstermeli ve uyumlu olmalı. 

Herhangi bir battaniye ya da pırıltılı örtüyle dekorasyona doku katabilirsiniz. Dekorasyon yaptığınız alanlara şöyle alıcı gözle baktıktan sonra konforlu ve tam hissettirebileceğini düşünmediğiniz dokularda değişikliğe gidin. Vintage dokular mı, yoksa sadece modern izler barındıran öğeler mi dekorasyonunuza farklılık katıyor, bunu bildikten sonra işe yarar fikirler ortaya çıkar. Her şeyin ölçülü ve eksiksiz olması gerektiğine takılmayın ve fazla eşya kullanmaktan kaçının, birkaç doku öğesi yeterli olacak.