Genç odası modelleri ile herkesin beğenisini kazanan bir dekorasyon oluşturmak mümkündür. Yüksek enerjisi ve estetik görünümü ile ilgi çeken genç ve çocuk odalarının oluşturulması sırasında dikkat edilmesi gereken ufak ayrıntılar var. Siz de içeriğimizde bahsi geçen detaylara dikkat ederek tüm olumlu enerjinizi bu odaya yansıtabilirsiniz! 

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

Rengarenk kırlentler, duvar çıkartmaları, çeşitli aydınlatma objeleri, modern nevresimler… Her birine de genç ve çocuk odalarında dilediğiniz gibi yer verebilirsiniz. Ama nasıl? Hiç endişe etmeyin; kısa sürede en güzel odayı hazırlayacaksınız. Çocuğunuz da buna çok sevinecek, yeni odasına adeta bayılacak!

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

Genç Odası Modelleri ile Dekorasyon Oluşturma Önerileri

Sizlere 7 farklı adım sunuyoruz. Her adımı doğru biçimde uygulayarak herkesi imrendiren bir genç/çocuk odası oluşturabilirsiniz. Dekorasyon aşamasında kendinizi çok keyifli hissedeceğinizden hiç şüphemiz yok; o halde işte bilmenizi istediğimiz tüm detaylar…

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

1. Mobilya Seçimi Konusunda Dikkatli Olun

Gençlerin rengarenk enerjisine uygun bir mobilya seçimi yapmak oldukça önemlidir. Tabii konforu da göz ardı etmemek lazım! Yumuşak bir yatak, dekoratif detayları ile göze hoş görünen bir baza ve yatak başlığı edinilmelidir. Komodin kullanımı da kesinlikle mühim. Çok yer kaplamayacak ufak ve çekmeceli bir komodin işlevsel olacaktır.

Renk tercihi ise genelde beyazdır; her eşya ile uyum sağlar. Sıra dışı renklere de duvar dekorasyonunda yer verilir. Tabii “ben enerjisi yüksek renkleri komodinde de görmek isterim” diyorsanız başka! Pembe, mor, yeşil gibi her renkte komodini odaya yerleştirebilirsiniz. Bu renklerde komodin bulamazsanız kendiniz boyayarak da elde edebilirsiniz.

Genç odası gardrop kullanımını da unutmamak gerekiyor. Giysi dolabı bir genç ve çocuk odasının olmazsa olmazlarındandır. Genç ve çocuk odası dolap modelleri ile ortama işlevsel bir yön katmak mühimdir. Bu şekilde daha derli toplu bir oda dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Tabii şu da var; odanın boyutuna göre bir dolap seçimi yapmalısınız. 

Kız genç odası dendiği an akla makyaj masası gelir. Bu masa, dekorasyona muhakkak dahil edilmelidir. Yüksek ayaklı makyaj masası ile yuvarlak bir aynayı eşleştirebilirsiniz. Masanın altını da depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. İşte bu kadar; karşınızda mükemmel detaylarıyla trendlere ayak uyduran bir genç odası!

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

2. Nevresim Takımı Tercihi Yaparken Bu Detayları Önemseyin

Genç odası modelleriile etkili bir dekorasyon oluşturmak adına nevresim takımı seçimine de dikkat etmelisiniz. Nevresim takımı bir genç/çocuk odasının daha hoş görünmesini sağlar. Erkek genç odası üzerinden bir örnek verecek olursak; antrasit nevresim takımları güncel trendlerden biri şeklinde karşımıza çıkıyor. Bej renginde bir kırlentle nevresimi daha güzel gösterebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yine nevresimle uyumlu halde olan duvar dekorasyon ürünlerine de oda içerisinde yer verebilirsiniz. Enerjiyi yükselten ve pozitif mesajlar veren tablolar da ilginizi çekecektir, söylemiş olalım!

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

3. Kilim Seçimi Önemli

Günümüzde genç ve çocuk odalarında halı yerine daha çok kilim minvalinde eşyalar kullanılmaktadır. Ambiyansa minik bir katkı sunmak adına örneğin toz pembe bir oda dekorasyonu yaptıysanız kilimi de yine aynı tonlarda seçebilirsiniz. Tabi dilerseniz zıt tonlarda da seçim yapabilirsiniz. Özellikle yatağın yanına konumlandırarak kilimi daha işlevsel bir hale getirebileceğinizi de söylemeliyiz. 

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

4. Dekoratif Objelerden Destek Alın

Genç odası mobilyası denince akla gelenlerden biri de dekoratif objelerdir. Mobilya dünyasına dahil edilen bu aksesuarlar, ortamın daha estetik görünmesine hayli yardımcı olur. Küçük detaylar olmalarına rağmen odanın enerjisine güç katarlar. Bulut biçiminde bir kırlent, farklı duvar saatleri, pelüş oyuncaklar ve gezegen biçiminde duvar çıkartmaları çocuk odalarının vazgeçilmezi olacak gibi, ne dersiniz?

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

5. Çalışma Masasını Daha Estetik Hale Getirin

Genç odası modelleri içerisine çalışma masasını da dahil edebilirsiniz. Çalışma masasını daha estetik ve motive edici hale getirmeniz mümkün. Bunun için masayı yerleştirdiğiniz kısmın duvarına farklı çeşitlerde çıkartmalar yapıştırabilirsiniz. Enerjik bir oda oluşturmak adına bu ideal bir çözümdür diye düşünüyoruz!

Ayrıca masanın üzerine organizer koyabilirsiniz. Kulaklık, fotoğraf makinesi gibi eşyalara da masada yer vermeniz hoş bir dokunuş yapmanıza vesile olur. Ek olarak duvara bir pano asarak daha verimli bir çalışma ortamı hazırlarken genç/çocuk odasının işlevsel ve modern görünmesini sağlarsınız.

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

6. Yapay Bitkilere Yer Verin 

Doğal bitkilere bakım yapmak genç ve çocukları zorlayabilir. Bu yüzden genç/çocuk odasında yapay bitkilere yer vererek farklı bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Özellikle yerde konumlandırabileceğiniz büyük bir bitki, odanın atmosferine şık bir dokunuşta bulunacaktır. Sadece yerde değil, hemen yatağın yanı başına da yapay bitkileri yerleştirebilirsiniz. 

Gençler İçin Genç ve Çocuk Odasını Canlandıracak Öneriler!

7. Aydınlatma Ürünleri ile Farklı Bir Ambiyans Elde Edin

Hiç şüphesiz aydınlatma ürünleri genç odasının önemli parçalarından biridir. Odanın renkleri ile uyum sağlayacak bir lambader seçimi yapabilirsiniz. Özellikle loş sarı ışık tercih ederseniz gece odada kitap okumak, bir şeyler izlemek daha keyifli hale gelecektir. Sadece lambader değil, masa lambalarından da kullanabilirsiniz. Bu konuda seçimi size bırakıyoruz.

İsterseniz dekoratif lambaları da odaya dahil edebilirsiniz. Günümüzde flamingo, ananas, kaktüs ve kalp gibi farklı biçimlerde üretilen dekoratif lambalar son derece dikkat çekici görünüyor. Popüler aydınlatma gereçlerini oda dekorasyonunda görmek sizi de keyiflendirecek, göreceksiniz!

Genç ve çocuk odası dekorasyonu yaparken uzun ömürlü, aynı zamanda da estetik değeri yüksek düzeyde olan ürünlerden yararlanmak istiyorsanız Doğtaş tarafından sunulan genç odası modelleri arasından dilediğiniz mobilyayı tercih edebilirsiniz. Eminiz her bir detayı da çok seveceksiniz!