Ev taşıma telaşını içine giriştiyseniz şimdi kafanız allak bullaktır! Çünkü o süreç hiç de öyle kolay geçmiyor bunu biliyoruz. Ama bildiğimiz bir şey daha var ki, o da ne kadar planlı hareket ederseniz yükünüz o denli azalıyor!

İşte bu yüzden şimdi bu yazıda ev taşınma sürecinde sırtınızdaki yükü biraz daha azaltacak taktikler vermek istedik. Bu dediklerimize dikkat edereniz inanın işiniz daha kolaylaşır!

Hadi başlayalım!

Ev Taşıma Sürecinde Kolaylık Sağlayacak Ev Toplama Teknikleri!

1-Planlı Hareket Edin!

Planlı hareket etmeden her şeyi rastgele topladığınızda sonrasında daha çok zorluk yaşarsınız.

Bu yüzden ilk etapta bir plan belirleyin: Eşları oda oda mı toplamak sizin için daha uygun olacak? Ya da eşyaları kategorileyip ona göre mi başlamak?

Oda oda toplayacaksanız kolilerin üzerine hangi odaya ait olduklarını mutlaka yazın! Bunun dışında kolilerin içinde ne olduğunu da yazın!

2- Karmaşık Koli Hazırlamayın!

Kolinin içine o anda bir şeyleri sığdırma düşüncesi ile her şeyi tıkıştırırsanız kolileri açarken o kadar zorlanırsınız ki!

Neyin, nerede olduğunu bilmediğiniz gibi kolilerden çıkan alakasız eşyalarla da işinizi daha çok zorlaştırmış olursunuz!

3-Öncelikli Eşya Kolisi Hazırlayın!

Öncelikli eşya dediğimiz şey, eve ilk taşındığınızda ihtiyaç duyacağız temizlik eşyaları, ilk etapta kullanabileceğiniz çarşaf, yedef kıyafet ve eşya monte sürecinde kullanacağınız el aletleri!

Bu öncelikli eşya kolisi sayesinde, taşındığınız yeni evde size yardımcı olacak şeyler hazır durur karşınızda!

4- Kıyafetleri Askılarıyla Toplayın!

Kıyafetlerinizi toplarken askılarıyla birlikte üzerine bir çöp torbası geçirin. Daha sonra bunları sadece iki kat yaparak kolilere yerleştirin.

Bu sayede yeni evdeki kıyafetlerin yerleşmesi çok kolaylaşacak.

5-Kırılacaklara Aman Dikkat!

Kırılacak her şeyi pat pat naylona sarmanız gerektiğini eminiz biliyorsunuzdur! Ama biz yine de hatırlatalım dedik.Çünkü, asla ihmale gelmez!

Bir de kırılacak eşyalar kolisinde hiç boşluk kalmamasına dikkat edin. Boşluk varsa köpük ya da kağıt parçalarıyla o boşlukları doldurun. Bu sayede eşyalar hareket etmez.

6- Bitkiler için Derinliği Yüksek Koli Alın!

Evinizde çok sayıda bitki varsa onları derinliği fazla bir koli içerisine alın ve bitki olduğunu mutlaka belirtin!

7- Değerli Eşyalarını Taşınma Faslından Önce Çıkarın!

Değerli eşyalarınızı taşınma faslı başlamadan önce hazırlayıp güvenli bir yere teslim edin. Taşınma faslı bittikten sonra da yeni evinize alın.

O süreçte ev çok karışık olacağı için güvenlik noktasında sorunlar yaşayabileceğiniz için bu şekilde önlem alın!

Anlatacaklarımız şimdilik bu kadar. Umarı işleriniz daha kolaylaşır.

Ev Taşıma Sürecinde Kolaylık Sağlayacak Ev Toplama Teknikleri!

Pinlemek isteyenlere...