Mobilya deyince birçoğumuzun aklına ilk olarak koltuk takımı geliyordur. Çünkü koltuk takımları hem işlev hem de işgal ettikleri alan olarak doğrudan kendilerini hatırlatıyor.

Durum böyle olunca da bu yazımızda koltuk takımları ile ilgili konuşalım dedik. Koltuk takımı almadan önce nelere dikkat edeceğinizden bahsedelim istedik.

Hazırsanız başlayalım.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Koltuk Takımı Almadan Önce Hangi Kriterlere Bakmalısınız?

Şimdi ilk etapta bunun yanıtını vererek işe başlayalım. Diyelim ki koltuk takımı ya da oturma grubu alacaksınız... Burada koltuk takımı ve oturma grubunu birbirinin yerine kullanıyoruz çünkü halk arasında ikisi neredeyse aynı şekilde değerlendirilir. Ama aslında oturma grubu dediğimiz şey daha kapsamlıdır. Onun içerisinde bir oturma odasında görebileceğiniz birçok şey bulunur. 

Her neyse konuyu dağıtmayalım asıl mevzuya geçelim. Koltuk takımı almadan önce mutlaka şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Dekorasyon tarzınız,
  • Alanın ölçüleri,
  • Evdeki renk paleti,
  • Kullanım amacınız,
  • Evde yaşayanlar.

Merak etmeyin bunlardan üstünkörü bahsetmeyeceğiz. Şimdi her birinin detaylarına ineceğiz.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Dekorasyon Tarzınız Ne?

İlk kriterimiz dekorasyon tarzınız. Diyelim ki modern, her zamana uygun bir ortam istiyorsunuz. Durum öyleyse doğrudan belli bir stili yansıtmayan konforlu parçalara yönelebilirsiniz. Bu noktada size chester koltuk takımlarını önerebiliriz. Çünkü birçok tarza hitap edebiliyorlar ve oldukça rahatlar.

Ama diyelim ki siz daha çok romantik, sıcak bir ambiyans istiyorsunuz. Hatta içinde "pastel renkler de eksik olmasın" diyorsunuz. O zaman sizin için uygun olanlar country koltuk takımları!

"Yok benim dekorum biraz daha şatafatlı olsun, bakan bir daha baksın" diyorsanız da avangard koltuk takımları belki size daha çok hitap edebilir.

Yani kısaca toparlayacak olursak size en yakın gelen dekorasyon tarzı neyse ona göre seçim yapmalısınız! Aksi halde aldığınız parçalar sizi ileride mutlu etmeyecektir.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Alanınız Küçük mü Büyük mü?

Geldik ikinci kritere: Alanın ölçüleri! Koltuk takımı almadan önce mobilyaların geleceği alanı iyice ölçmelisiniz. Daha sonra alacağınız her parçanın da ölçümünü yaparak hareket etmelisiniz.

Bu şekilde davranmadığınızda o çok beğendiğiniz koltuk takımı bir bakarsınız sizin odaya uymuyor.

Bu noktada size tavsiyemiz odanız küçükse çok parçalı takımlardan uzak durmanız hatta kendi takımınızı oluşturmanız.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Odanızın Renkleri Belli mi?

Koltuk takımı alacağınız odanın ya da evin renk paletini belirlediniz mi?

Belirlemediyseniz burada iki seçeneğiniz var. İlk seçenek, beğendiğiniz koltuk takımını alacaksınız. Daha sonra iç mekan detaylarını, duvar boyasını falan belirleyeceksiniz.

İkinci seçenek de odanın duvar boyası rengi ve iç mekan detaylarının renkleri belirlendiyse koltuk takımınızı ona uyacak renklerden seçeceksiniz.

Ama burada genelde başvurulan orta yolu size söyleyelim: Açık ve nötrler her zaman birbirini kurtarır diye genelde duvar boyalarında bu uygulanır. Açık ya da nötr tonlar duvarlarda yer alınca birçok renk de koltuk takımında kolaylıkla kullanılabilir.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Koltuk Takımını Hangi Oda İçin Alıyorsunuz?

Koltuk takımı almadan önce dikkat etmeniz gereken bir başka kriter de, koltuk takımını kullanacağınız alan!

Koltuk takımını günlük kullanımınız için alıyorsanız ve ekstra bir salonunuz yoksa hem konforlu hem de misafire şık görünecek parçaları seçebilirsiniz.

Ama ayrı bir oturma odanız olduğu halde misafir odaklı bir salon için koltuk takımı almak istiyorsanız o zaman daha cazibeli duran lüks koltuk takımlarına göz atabilirsiniz. Tabi burada da yine dikkat etmeniz gereken dekorasyon tarzınız...

Koltuk takımını samimi bir oturma odası oluşturmak için alıyorsanız daha yuvarlak hatları olan, bolca rahatlık sunan ve her ortama ayak uyduran modern koltuk takımlarına bakabilirsiniz.

Koltuk Takımı Almak İsteyenler İçin İşe Yarar Taktikler!

Çocuk Çok mu, Evcil Hayvan Var mı?

Koltuk takımı seçiminde geldik son kriterimize! Bu kriterde evde yaşayan canlılara odaklanıyoruz. Daha doğrusu koltuğu sürekli kirletebilecek çocuk sayısına ve patileriyle koltuğa zarar verebilecek evcil hayvanlara bakıyoruz.

Bu kritere odaklanmamızın nedeni, seçeceğiniz materyale buna göre dikkat etmeniz gerektiği!

Mesela çocuklu bir evde çok açık renkli koltuk takımı uzun vadede zorluklar çıkarabiliyor. Ya da evcil hayvanı olan evlerde nubuk ve deri gibi koltuk takımları bir süre sonra aşınma ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden, seçeceğiniz koltuk takımının kumaş yapısına, yerden yüksekliğine dikkat ederek seçim yapmalısınız.

Bunların dışında evinize çok misafir geliyorsa ve sınırlı yatağınız varsa alacağınız koltuk takımının yatak olabilme özelliğine de ayrıca dikkat etmelisiniz.