"Yahu bu çamaşır odası da neymiş? O da başımıza yeni çıktı"diyenlerden misiniz yoksa "vallahi çamaşır odası hayat kurtarıyorcu"lardan mı? Tarafınız hangisi bilmiyoruz ama bu yazının konusunu gayet net biliyoruz: İdeal çamaşır odası ölçüleri!

Eviniz genişse ve ek alanınız varsa inanın çamaşır odası çok işinize yarar. O yüzden uygun şartları olanlar bu yazıdaki ölçülere de dikkat ederse daha güzel sonuçlar elde edebilirler.

Hadi detaylara geçelim!

Çamaşır Odası Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Ölçüler!

Çamaşır odanızda olması gerekenler ve ideal ölçüleri!

Depolama amaçlı dolaplar

Dolaplar çamaşır odasında en çok iş gören alanlar. Çünkü bu kabinler; bütün dağınıklığı içine çekiyor. Bu yüzden alan için en işlevsel dolapları planlayarak çamaşır odası düzeninizi kursanız iyi olur.

Çamaşır odası için yaptıracağınız dolaplardaki ideal ölçülere gelirsek de durum şöyle:

Derinlik: Çamaşır odası için yapılacak dolapların derinliğinin alt kısım için 61 cm, üst kısım için 30 cm olması önerilir!

Genişlik: Dolap genişliği aslında alanınızın ölçülerine göre özel tasarlansa daha iyi olur. Ama yine de standart ölçüleri baz almak isterseniz en az 23 cm ile başlayıp 122 cm'e kadar gidebilir.

Yükseklik: Yükseklik noktasında alt dolaplar genellikle 91 cm yükseklikte olur. Üst dolapların yüksekliğini de daha çok tavan yüksekliğiniz ve dolaplara erişme seviyeniz belirler. Ama en az bir ölçü vermek gerekirse üst dolapların en az 46 cm yükseklikte olması beklenir. Burada tezgah ile arasındaki mesafe üzerinden hareket etmeniz gerekir.

Çamaşır odası, Yeşil, Ahşap Mobilya, Beyaz, Shaker kapaklı dolaplar, Mutfak, Seramik

Çamaşır Odası Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Ölçüler!

Ütü alanı ve ekstra saklama ünitesi!

Çamaşır odanızda ütü için bir yer ayırırsanız yıkanmış çamaşırları doğrudan orada ütüleme fırsatınız olur.

Katlanabilir özellikteki bu ütü tahtalarının genel olarak ölçüleri 152 cm uzunluk, 36 cm genişlik ve 7 cm kalınlık şeklindedir.

Çamaşır odası, Lambri, Beyaz, Hasır sepet

Çamaşır Odası Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Ölçüler!

Çamaşır ve kurutma makinesi düzeni!

Yan yana!

Çamaşır ve kurutma makinenizi yan yana kullanacaksanız en az 60 cm'lik eni olan bir alana ihtiyacınız olacak! Dilerseniz üstüne uygun bir tezgah da yaptırarak alanı daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

Çamaşır odası, Beyaz, Siyah, Duvar rafı, Duvar dekorasyonu, Ev bitkisi

Çamaşır Odası Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Ölçüler!

Üst üste!

Bu makineleri üst üste kullanıp alandan tasarruf etmek istiyorsanız yükseklik olarak maximum 180 cm'lik yeriniz işgal olacaktır. Oraya uygun olabilecek bir dolap seçerken buna dikkat etmelisiniz!

Tabi dediğimiz gibi bu standart ölçüler! Siz çamaşır odası yaptırırken içinize sinen bir usta bulursanız özel tasarım yapabilirsiniz her şeyi! Ama bu alanı kendiniz oluşturacaksanız ve dolapları çoğunlukla hazır alacaksanız nu ölçülere dikkat!

Müstakil Ev, Banyo, Çamaşır odası

Çamaşır Odası Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Ölçüler!

Pinlemek isteyenlere!