Güneş panelleri biliyorsunuz ki son yılların parlayan yıldızları! Hem ekolojik olmaları hem de elektriğin olmadığı yerlere çözüm sunmaları sebebiyle birçok kişinin ilgisini cezbeden başlıca konulardan.

Size daha önce evde güneş panelleri ile detaylı bilgiler vermiştik. Bugün de doğrudan metrekare üzerinden maliyet hesabı yapalım istiyoruz.

İlk örneğimiz 21 m2'lik bir konteyner ev olacak. Size böyle bir ev için güneş panelini ne kadara mal edeceğinizi anlatacağız. Arada da taktikler vereceğiz. Hadi hemen başlayalım.

21 M2'lik Konteyner Ev İçin Güneş Paneli Ne Kadara Mal Olur?

2023 Yılı Fiyatıyla Ev İçin Güneş Paneli Maliyeti

Konteyner eviniz için kaç güneş paneli gerekiyor ve size ne kadara mal olacak? Bunun yanıtını vereceğiz ama öncesinde güneş panelleri ile ilgili kısaca düşüncelerimizi söyleyelim.

Güneş panelleri hiç kuşkusuz gelecekte aktif şekilde hayatımızda olacak enerji yöntemi. Ama ülkemiz için başlıca sorunu malzeme temininin pek de ucuz olmaması! Malzemelerin çoğu ithal ürünler olduğu için tamamen döviz kuru üzerinden hareket ediliyor. Bu da fiyatların sürekli artmasına sebep oluyor!

Bir diğer nokta da iklim koşulları: Yani güneş panelini kurmak istediğiniz ev, güneşi cömert şekilde almıyorsa daha doğrusu güneşli gün sayısı az ise bu noktada sorunlar yaşamanız mümkün!

Kısaca düşüncelerimizi belirttiğimize göre hemen konteyner ev için güneş paneli maliyetine geçelim.

Konteyner ev için güneş paneli maliyeti hesaplama

Şimd farz edelim ki konteyner eviniz var ve tam olarak güneşi doğru açıdan alacak şekilde arsanıza yerleştirdiniz. Güneş panellerinin verimli çalışması için panellerin güneye doğru yerleştirilmesi çok önemli! Bir de konteynerler genellikle düz çatılı olduğu için panellerde eğim sağlamak şart!

Konteyner ev için gerekli olabilecek başlıca güneş paneli malzemelerini şöyle sıralayabiliriz:

  • 4 adet polikristal 285 watt güneş paneli (Lexron),
  • 4 adet 100 amper jel akü (Orbus),
  • 3kW inverter (Tommatech)

Bu saydıklarımız güneş paneli sisteminin işleyebilmesi adına temelde gerekli olanlar. Bunların dışında Mppt şarj kontrol cihazı, pako şalter gibi ek cihazları kullanarak sisteminizin verimini ve güvenliğini arttırmanız mümkün.

Bahsettiğimiz temel malzemeler üzerinden hesaplama yaptığımızda konteyner eviniz için güneş panelinin 2023 yılı fiyatlarıyla minimum maliyeti 35 bin TL'yi buluyor. Bunun içerisinde işçilik olmadığını da belirtelim.

Yaptığımız hesaplamada maliyeti düşürmek adına polikristal paneller üzerinden hareket ettik. Ama isterseniz monokristal panel de tercih edebilirsiniz.

Belirtilen bu malzemeleri kurduğunuzda evinizdeki aydınlatmaları, buzdolabını, çamaşır ve bulaşık makinesini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sizin de bu konuda tecrübeleriniz varsa bekleriz!

21 M2'lik Konteyner Ev İçin Güneş Paneli Ne Kadara Mal Olur?

Pinlemek isteyenlere...