Sizler için daha önce birçok prefabrik ev modelini ilham vermek amacıyla paylaştık. Ama görüyoruz ki paylaştığımız her evin planından daha çok önem verdiğiniz konu evin fiyatı!

Öncelikle belirtelim biz satıcı değiliz yani prefabrik bir evin tam olarak değerini size sunmuyoruz. Sadece bu konuda bilgi edinmek isteyenler için farklı firmaların fiyatlarından yaptığımız araştırmalar neticesinde ortalama bir maliyet hesabı yapıyoruz.

Şimdi de size 80 m2 tek katlı bir prefabrik evin 2023 yılı fiyatlarıyla ne kadara mal olabileceğini hesaplayacağız.

Hadi başlayalım.

2023 Yılı Fiyatlarıyla 80 M2 Tek Katlı Prefabrik Ev Maliyeti!

80 M2 Tek Katlı Prefabrik Ev Maliyeti!

80 m2'lik tek katlı prefabrik bir evin 2023 yılı fiyatlarıyla ne kadara mal olabileceğini aşağıdaki gider kalemleri üzerinden hareket ederek bulacağız.

  • Proje giderleri ve subasman bedeli

Prefabrik bir ev satın almak için herhangi bir firma ile anlaştığınızda proje giderleri, subasman ve peyzaj size ait olan ek gider kalemleri arasında. Yani bunlar için ayrıca bir bütçe ayırmanız gerekir.

Önce prefabrik evi yapacağınız yere uygun firmadan proje önerileri alıyorsunuz. Daha sonra da bu projenin onaylanması için bürokratik süreçlere girişiyorsunuz. 

Prefabrik evi yapacağınız yer köy sınırındaysa İl Özel İdaresinden, şehir sınırlarındaysa da belediyeden ruhsat için izin süreçlerini başlatıyorsunuz. Projeniz onay aldıktan sonra prefabrik ev size teslim edilmeden önce evin temelini hazırlamanız gerekiyor.

Bütün bu süreç içerisinde minimum 150 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekebilir.

  • Anahtar teslim prefabrik ev fiyatı,

Prefabrik evin ön hazırlıklarını tamamladıktan sonra evin montaj süreci başlar. Kapsamlı bir anahtar teslim kampanyası seçtiyseniz ev montajı tamamlandıktan sonra peyzaj dışında yapmanız gereken bir şey kalmaz. 2023 yılı prefabrik ev fiyatlarını baz aldığımızda prefabrik evlerin m2 başı fiyatı 4 bin TL'den başlamakta. Bu da demek oluyor ki 80 m2 tek katlı bir prefabrik ev 2023 yılında minimum 320 bin TL'ye mal olmakta.

Prefabrik evlerin fiyatları daha önce avantajlı bir durum iken günümüz şartlarında fiyatlar pek de ucuz değil! Bu da ev sahibi olmak isteyenlerin işlerini biraz daha zorlaştırıyor. Size tavsiyemiz hangi evi yapacak olursanız olun hemen karar vermeyin. Öncesinde çok detaylı araştırmalar yapın, alternatif planlar edinin ve birçok firmadan teklif alın.

Prefabrik evi satın alacağınız firmaya karar verdikten sonra da kapsamlı bir sözleşme ile her şeyi garanti altına almaya çalışın.