Evimden Kareler

Salonumda gri tonları tercih ederek, dekorasyondan sıkıldığım takdirde dekoratif objelerle ve istediğim renkte kırlentlerle dekorasyonumu değiştirme ve çeşitlendirme hakkı tanıdım kendime. Sizde mobilyalarınızda gri, bej, beyaz gibi renkler kullanarak dekorasyonunuzda kendinize özgür bir alan bırakabilirsiniz. Salonum için daha çok country bir tarz tercih ederek, ailenin vakit geçirirken kendini rahat hissettiği samimi bir ortam oluşturmak istedim. Pirinç detaylı aydınlatmalarım ile bu country tarzı biraz şık bir zemine kaydırdım ayrıca abajurumu ve kitaplığımı berjerimin yanında konumlandırarak küçük bir okuma köşesi oluşturdum. Yemek masamı vitrinimi yan yana konumlandırarak işlevsel bir alan oluşturdum. Salonumun girintili kısmına diğer duvarlardan farklı ve daha koyu bir renk vererek derinliğini arttırmak ve salonuma göre, görece büyük televizyonumun boyutunda kırılma sağladığımı düşünüyorum ayrıca televizyonun bu girinti kısımda kalması salonun içinde odak noktası olmasının önüne geçti.

Evimde anısal alanlar oluşturmayı ve emek verilmiş objeler kullanmayı sevdiğim için antre kısmında eşimin büyükannesinin artık kullanılmayan dikiş makinesinin sehpasını küçük bir tadilatla dresuar olarak kullandım. Yine üzerine astığım tablom el yapımı ve çok değerli olup eşimin annesi tarafından yapılmış Orhan Gazi'nin turasının resmedildiği bir filografi tablosudur. Ayrıca duvarlarımda görülen tüm objeler ve tablolar benim el emeklerim.

Yatak odam için yine country bir tarz tercih etmekle birlikte gold ayna, gold detaylı çerçeveler ve abajurlar ile yine gold detaylı diğer tamamlayıcı aksesuarlarla ve kadife gül kurusu hakim ev tekstili ürünlerimle yatak odası için gerekli gördüğüm o şıklığı yakaladığımı düşünüyorum.

Küçük odam için paylaşmaya değer gördüğüm babaannemin yaptığı bu çok renkli battaniye ile çok sık kullanılmasa da bu odaya renk katıp sıcak bir ortam oluşturdum. Üzerinde asılı olan makrome duvar süsü ve diğer tablolar yine tarafımca yapılmış olup odanın renkli havasına uydurduğum diğer objeler arasında. 

Henüz yeni yerleşmekte olduğum evimde, içmekten çok keyif aldığım kahvelerimi yaptığım ve yanında yediğim kurabiyelerimi depoladığım küçük bir kahve köşesi oluşturarak hep depolama alanı oluşturdum hem de evim için keyifli bir köşe oluşturdum.

1 / 12
salon1

2 / 12
salon2

3 / 12
salon3

4 / 12
salon4

5 / 12
salon5

6 / 12
salon6

7 / 12
antre

8 / 12
küçükoda

9 / 12
yatakodası1

10 / 12
yatakodası2

11 / 12
yatakodası3

12 / 12
Mutfak