İç mimarlık hizmeti veren Sevgi Tığlı Design Studio'ya konuk olup, proje ve uygulama süreçleri ile ilgili bilgi aldık. Buyrun Sevgi hanımı hep beraber dinleyelim..

Sevgi Tığlı Design Studio tasarımla alakalı her şeyin üretildiği bir yer; konut, ofis, kafe gibi yerleşkeler dışında koltuk, sandalye gibi mobilyalar ve dekoratif objeler üzerinde de çalışıyoruz.

Ev dekoruna gelirsek; aslında işin büyük kısmı tasarlamanın öncesinde oluyor. Tasarım sonradan çok değişikliklere uğrayacak olsa da, belli başlı değişmez özellikleri belirlemek için çok beyin gücü harcıyoruz. Çünkü hem lüks, hem farklı, hem ekonomik, hem de kullanışlı olması gibi kıstaslarımız var.

Bir yeri tasarlarken, hayal gücünüzde orası artık sizin yaşayacağınız yer oluyor, kendinizi orada hayal ediyorsunuz. Tasarım süreci sonrası müşteri görüşmelerimiz başlıyor; sunumlar, detaylar işin içine giriyor.

Uygulama aşamasında ise en önemlisi iyi bir ekip. İyi usta sizi vezir de, rezil de edebiliyor. Projelerde mutlaka uygulama aşamasında revizeler oluyor. Çünkü beklenmedik bir yerden bir su borusu çıkabilir, doğalgaz borusu iş çıkarabilir, tesisat veya elektrik aksam projenize uymayabilir, mobilyacınız tarif ettiğinizden farklı bir şey çıkarabilir. Genel olarak işin başında durmak gerekli. Bu aşamada hazır mobilya içinize sinen bir şey varsa kaçırılmadan alınmalı diye düşünüyorum.

Buyrun Sevgi hanımın projelerini inceleyelim..
1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8
Sevgi hanıma instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz. Sevgi Tığlı Design Studio