Kahverengi mobilyaya hangi duvar rengi olur? Ahşap mobilyalar en çok hangi duvar rengiyle yakışır? Ya da aklınıza gelebilecek sayısız kombinasyon....

Şimdiki yazımızda bu sorularınıza cevap bulmaya çalışacağız. Evinizde kullandığınız mobilyaların rengine göre hangi duvar renklerini seçebileceğinizden bahsedeceğiz.

Hadi başlayalım.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Beyaz Mobilyalar İçin Hangi Duvar Boyası Uygun?

Beyaz mobilyalar için uygun duvar rengini bulmak çok kolay! Çünkü her renkle çok uyumlu duran beyaz rengi, söz konusu duvar olduğunda da aynı özelliğini koruyor.

Bu noktada ilk olarak isterseniz beyaz mobilyalarınızın bir ton açığını ya da koyusunu duvarlarınızda kullanabilirsiniz.

İsterseniz de daha canlı renklerle ortamın görsel ilgisini arttırabilirsiniz.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Ahşap Mobilyaya Hangi Duvar Rengi Uygun Olur?

Ahşap mobilyaları bilirsiniz! Girdiği her ortama yanında sıcaklıklarını da getirirler. Haliyle de hemen hemen her ortamda kendini gösterirler.

Ahşap mobilyaların ağırlıkta olduğu dekorlarda başlıca üç duvar boyası şeçeneği sunabiliriz size.

Ahşabın arkasında beyaz, bej ve krem gibi açık zeminleri kullanabilirsiniz. Ama daha çok göze çarpan bir duvar rengi istiyorsanız da yeşil ve gri gibi renklerin koyu tonlarına yer verebilirsiniz.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Turuncu Mobilyaya Hangi Duvar Rengi Uygun Olur?

Turuncu, bir ortama enerji katmak için başlıca kullanılabilecek bir renk. Bu rengin kullanldığı bir alanda duvar boyası tamamen ev sahibinin nasıl bir atmosfer istediğine göre değişebilir.

Eğer renklerle arası iyi olan biriyseniz turuncu, arkasında ona kontrast oluşturabilecek tonları kaldırır. Mesela mavi gibi!

Ama "tek bir renk bana yeter" diyorsanız turuncu mobilyanızın arkasını sade bırakmalısınız. Ekru, beyaz, bej ve krem gibi tonlar, bu aşamada size yardımcı olur.

Turuncu mobilyalarınız için seçebileceğiniz bir diğer duvar boyası rengi gri! Kül grisi gibi tonlar turuncunun arkasında gayet şık duran pigmentlerden...

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Mavi Mobilyaya Hangi Duvar Rengi Uygun Olur?

Mavi mobilyaya en çok yakışan duvar renkleri kesinlikle açık tonlar. Grinin açık tonları, beyaz, ekru, bej, fildişi gibi renkler mavi mobilyanın arkasında uyumlu bir görüntü oluşturur

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Yeşil Mobilyaya Hangi Duvar Boyası Uygun Olur?

Sıcak tonlardan biri olan yeşil için birçok duvar boyası rengi uygun olabilir.

Doğallığı yansıtan yeşil tonu, ilk olarak başka bir doğal ton olan kahverengi ile dengelenebilir. Duvarda kullanacağınız kahverengi tonunun çok koyu olması ortamı karamsar gösterir. Bu yüzden yeşil mobilyaya eşlik edecek kahverenginin daha soft görünümde olmasına dikkat edin.

Birçok renkle kullanılan açık renk duvar boyalarını yeşille de kullanabilirsiniz. Açık renklerin yanında doygunluğu fazla olan krem tonu ile de uyumlu bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Gri Mobilyaya Hangi Duvar Boyası Uygun Olur?

Gri mobilya için hem açık tonlardan hem de canlı pigmentlerden kolaylıkla faydalanabilirsiniz.

Beyaz, kiremit rengi, marjinal gri, mavi-gri, saman sarısı gibi duvar boyaları gri mobilyalarla uyumlu görüntüler sunan başlıca renkler.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Siyah Mobilyaya Hangi Duvar Boyası Uygun Olur?

Siyah mobilya kullanıyorsanız duvarlarınızda koyu renklerden uzak durmanız gerekir.

Siyah mobilya için seçebileceğiniz en koyu ton marjinal gri olabilir. Onun dışında olabildiğince açık renklere yönelmelisiniz.

Bu renk kombinasyonları tahmin edeceğiniz üzere uzar da uzar! Kısaca toparlamak gerekirse mobilyalarınız açık renkliyse seçebileceğiniz duvar renkleri daha fazla. Mobilylarınız koyu renkliyse de daha çok açık renkerde denge sağlamanız gerekir.

Mobilyalara Göre Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Pinlemek isteyenlere...