Koronavirüse karşı her yeri dezenfekte ederken belki de bir yerleri gözden kaçırıyorsunuzdur. Uzman bir epidemiyologa göre bu şeyler, günde en çok elimize değenler.

Neler olduğunu merak mı ettiniz? Bakalım hemen!

Bir Salgın Uzmanına Göre Dezenfekte Etmeyi Unutabileceğiniz 5 Şey

Dezenfekte etmeyi unutabileceğiniz 5 şey

Amerikan Üniversitesi'nde uzman epidemiyolog Melissa Hawkings'e göre, gün içerisinde elinizden eksik etmediğiniz ama dezenfekte işlemi yaparken gözden kaçırabileceğiniz 5 şey var. Bunlar şöyle:

Dereceli ya da güneş gözlükleriniz...

Gün içerisinde gözünüzde duran gözlükleriniz mikroplara karşı gün sonunda dezenfekte edilmeli. Dezenfekte işlemini yaparken gözlük bezi hassaslığında bir alkollü mendil ya da gözlük bezine sıkacağınız dezenfektanlardan yararlanabilirsiniz.

Gözlüklerinizi temizlemek için bir damla bulaşık detarjanı da işinize yarar. İki parmağınızla gözlük camınızı ve saplarını bulaşık deterjanıyla iyice ovun. Sonra da gözlük bezinizle iyice kurulayın.

Bir Salgın Uzmanına Göre Dezenfekte Etmeyi Unutabileceğiniz 5 Şey

Anahtar ve anahtarlıklarınız...

Anahtarınızla kapıyı açtıkta sonra doğrudan çantaya atmak ya da askıya asmak gibi bir alışkanlığınız varsa sizi uyaralım. 

Anahtarlarınızı da gün sonunda mutlaka temizlemeniz gerekir. Bunun için alkollü mendillerle silmek ilk seçeneğiniz.

Ama daha detaylı bir işlem için anahtarlıklarıyla beraber anahtarlarınızı biraz suyun içine koyun ve bulaşık deterjanı ekleyin. Bir fırça ile ovduktan sonra çıkarıp kurulayın.

Kredi kartı ya da banka kartınız...

Kredi kartı ya da banka kartınızla ödeme yaparken olabildiğince temassız ödeme sistemlerinden yararlanın.

Ama yine de kredi kartınızı birine verip geri aldıktan sonra doğrudan cüzdana atmak yerine alkollü mendil ile silmeyi unutmayın.

Cüzdanınız...

Cüzdanınızı da gün içerisinde sürekli çantanızdan çıkarıp durduğunuz için dezenfekte etmeniz gereken bir şey de bu!

Cüzdanınızı dezenfekte etmek için sıcak su ile bulaşık deterjanını karıştırın. Daha sonra da mikro fiber özellikli bir bez ile silin. Sonrasında da iyice kurulayın.

Araba direksiyonunuz...

Arabaya bindiğiniz an elinizde eldiven olsa dahi kullanmadan önce mutlaka silin. 

Alkollü bir mendil yardımıyla araba kullanmaya başlamadan ve gün sonunda mutlaka dezenfektekte işlemi yapmayı unutmayın.

Apartment Therapy