Dekorasyon yaparken minimum hatayla oldukça şık ve arzuladığımız bir tasarım ortaya koyma beklentimiz var. Hiç kuşkusuz en iyi renkler, en iyi aksesuarlar ve mobilyalar alma gayesiyle yola koyuluyoruz. Ancak hayal edilen görselliğin sunulması için bu elemanların doğru şekilde buluşması da gerekiyor. Ülkü Hanım’ın evine şöyle bir göz attığımızda çarpıcı detayların cesur ve bir o kadar da doğru şekilde buluştuğunu görüyoruz. Ev sahibimiz klasik stil dekorasyonundan ilham alarak öylesine şık bir salon yapmış ki tabiri caizse “dekorasyonun hakkını vermiş”. 

Ülkü Hanım’ın salonu krem rengi ile altın kaplamanın ahenginden oluşuyor. Klasik stille dekore edilen bu salonda desenler, oymalı ve kıvrımlı modeller ile mobilya kumaşlarındaki kapitone dikişler bizleri karşılıyor. Ev sahibimiz salon takımına karar verirken chester tarzıyla klasik tarz arasında kalmış ve bir farklılık yaparak ikisini de kullanmış, bizce de çok iyi etmiş. Çünkü şıklık ve uyum bir arada… 

Salon ve yemek odası bölümünde kullanılmak üzere altın kaplama ve kristal taşlarla bezeli oldukça ihtişamlı avizeler kullanılmış. Osmanlı motiflerinin yer aldığı fanuslar ise göz alıcı ve ortamın ışığını daha fazla yaymaya fırsat veren düzende oluşturulmuş. Bu sayede salon aydınlık ve ferah bir görünüme kavuşmakla kalmayıp aynı zamanda dikkat çekici davetkâr etki yaratmış. Bu sofistike görünüm için dolap kulplarından mobilyaların kollarındaki ince detaylara kadar hemen hepsinde altın kaplama şeritler kullanılmış. 

Ahşap oyma sanatının yoğun şekilde kullanıldığı koltuk takımı ve büfe ise ince işçiliğin bir örneği… Büyük bir salon için böylesi bir yemek odası takımı oldukça ideal, sandalyelerin kenarlarındaki ve ayak kısımlarındaki kıvrımlar ilgi çekici. Dekorasyonda birbirine benzeyen modellerle ahenk yaratılmış, her ürün tek başına yıldız ve bunların hepsinin bir arada kullanılması riskli olabilir ancak ev sahibimiz salonunda öylesine güzel düzen kurmuş ki hiçbir detay dekorasyonun sükûnetini bozmuyor. 

Mobilya ve aydınlatmadaki zengin görünüm aksesuar kullanımında da bizleri karşılıyor fakat küçük bir farkla, aksesuar seçimini oldukça sakin tutmuş ev sahibimiz. Telaşsız ve olabildiğince temiz görünüm sunma gayesiyle kullanıldığı aşikar olan aksesuarların hepsi belli düzende sunulmuş. Vitrin içerisinde klasik stile ait bardaklar kullanılmış, bu bardakların ağız kısımlarındaki altın kaplama hareketler oldukça etkileyici. Duvarda ise minimal boyutta kıvrım detaylı saat tercih edilmiş; yalın ve işlevsel… Orta sehpaya baktığımızdaysa zarif işçilikle oluşturulmuş dantel ve bu dantel üzerinde sergilenen altın sarısı kase ve şamdanlar orta kısmındaki beyaz detaylarla dekorasyondaki bütünlüğü koruyor. 

Tül perdeyse sıradanlıktan uzak el işçiliği detayların gizlendiği formlar kullanılmış. Fon perdeler ise kanepe ve kırlentlerdeki desene ve renge göre tercih edilmiş. Beyaz halıysa işlemeli olduğu halde olabildiğince sadeliği tamamlamaya uygun bir rol üstlenmiş. 

Dekorasyonun genel havasına bakıldığında muazzam bir denge kurulduğu ve aykırı hiçbir detayın olmadığını söylemek mümkün. Dilerseniz gelin hep birlikte konuk olalım.