Sonbaharı uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde bize sonbaharın hüznünü, romantikliğini yaşatan güzel bir dekorasyon gözümüze ilişiyor. 

Dekorasyon yapmak, biraz emek, biraz hayal gücü ve akıllıca alınan kararların sonucu ortaya çıkan bir iş… Dolayısıyla önemli bir eylem, çünkü yıllarca yaşayacağın mekânın tasarımını yapmak, içine sinen ürünlerle dekore etmek sanılanın aksine zaman alıcı, uğraş verici bir süreç.

 Hepimiz dekorasyon yaparken hoşumuza giden, sevdiğimiz parçaları evimizin bir köşesinde bulundurmak isteriz. Bunun içinde ya elimizdeki materyalleri kullanır ya da yeni materyaller alma eğiliminde oluruz. Ancak yeni mobilya almak için bütçesi olmayan ya da yeni bir mobilya almaya gereksinim duymayan biri de evini hoş bir şekilde dekore edebilir. Nasıl mı? Renkleri ve aksesuarları uygun bir şekilde kullanarak…

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Renkler, aksesuarlar, dekorasyonda mobilyadan ve mekânın yapısından sonra gelen en temel unsur. Birkaç püf noktayla her defasında farklı bir dekorasyon yapmış gibi şık bir görüntü yakalayabilirsiniz. Ki keza ev sahibimiz öyle yapmış. Yenilik, canlılık, farklılık arzusunda olduğu her an aksesuar ve renkleri kullanarak başka başka dekorasyon ortaya çıkarmış. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Her zaman doğru bir renk paleti sıradanlaştığını düşündüğünüz dekorasyonunuzun kurtarıcısı olur. Seçeceğiniz renklerle güçlü bir dokunuş yapabilir ve devrim niteliğinde bir dekorasyona imza atabilirsiniz. Bırakın farklılık arzunuz için renkler ve aksesuarlar mücadele etsin. 

Renkler, sevinci, öfkeyi, mutsuzluğu anlatmada birebir, bu uzun yıllardır bilinen ve var olan bir gerçek. Bu yüzden sizde dekorasyon yaparken ev sahibimiz gibi yastık, lamba, abajur ya da sehpalarınızda farklı renkler kullanarak minik bir hamle yapabilirsiniz, bu size büyük bir şıklık olarak geri dönecek. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Filiz Hanım modern dokunuşlarla sade ama şık bir salon dekore etmiş. Nötr renk tonlarına turuncunun eşlik etmesi de göz yormayan hafif bir dokunuş yapmış. Dekorasyonda kullanılan tüm unsurların kendine özgü bir dokusu olduğu görülüyor. Turuncuyu yaşama öyle zevkli bir şekilde adapte etmiş ki ne çok ön planda tutmuş ne de gizleme çabası gütmüş.

Modern avizenin ve irili ufaklı abajurların aydınlatması da ferah bir görünüm sunuyor. Ayrıca dekorasyonunda her alanı doldurmak gibi bir çabası olmayan ev sahibimiz boş alanın zengin görünümünden de faydalanmış. Krem ve nötr tonların katıldığı bu dekorasyonda turuncu kırlent ve puf yenilik getirmiş, parlak metal oval aynayla cam vazolarda salonun havasını değiştirmiş. Turuncuyu diğer renklerle başarılı bir şekilde harmanlayan ev sahibimiz aksesuarlarla nispeten daha sakin bir geçiş yapmış. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Evet, bolca aksesuar ve farklı renk kombinasyonlarının nasıl bir değişim yaptığını bu köşede görmek mümkün. Filiz Hanım’ın köşe dekorasyonu için tercih ettiği preslenmiş bitki çerçeveleri, kadın portresi dekorasyona dinamik bir hava katıyor. Turuncu ve şeker pembesinin de odadaki güzel enerjisinin yansıması dikkat çekici. 

Hem dinlenmek hem de yeni bir şeyler üretmek için ideal. Göz yormayan ve karamsar bir his uyandırmayan bu tonların kullanılması dekorasyona iç açıcı etki yapıyor. Altın rengi ise mumluklar ve turuncu pufun alt detayında bize göz kırpıyor. Çoklu renklerin nasıl da uyumlu bir şekilde sergileneceğini göstermiş ev sahibimiz.

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Sıradan bir yatak odası dekorasyonuna yapılan ufak çaplı bir değişikliğin ne denli cazip bir geri dönüş yaptığını görüyoruz. Yine aksesuarların hüküm sürdüğü ve her şeyin nizamlı bir şekilde durduğu bu dekorasyonda kahveler, pembeler, krem ve beyaz renk tonları bizi bir anda alıp, o her zaman aradığımız, özlem duyduğumuz anlara götürüyor. Bir peluş örtünün şık bir şekilde kullanılan kalın örgü materyalin bile yadsınamaz bir önemi var.

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Doğru aksesuar ve aksesuar seçimiyle de gayet şık bir dekorasyonun yapılmış olduğunu görüyoruz. O yüzden fazla harcama yapmaya ya da farklı stil dekorasyon deneme arayışına gerek yok. Renkleri kullanarak da o her zaman arzu ettiğiniz sıcaklık ve karakteristik duyguyu mekâna katabilirsiniz. 

Biraz dramatik bir hava mı katmak istiyorsunuz ya da şimdi ki ruh haliniz bir şeylerden kaçıp sakinliğe sığınmaya mı meyilli? O zaman renklerin ve aksesuarların sizi sakinleştiren gücüne teslim olun. Ve bırakın renkler sizi yatıştırsın, dekorasyonunuza ve size güç katsın. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Bir fotoğraf karesinde turuncu ve nötr tonların hakim olduğu bir dekorasyon görürken bir başka fotoğraf karesinde ise koltuk takımları ve diğer eşyaların aynı tutularak, sadece renkleri değiştirip cesur bir görünüm katması başarılı. 

Siyah ve gri renklerle de yine soft bir görünüm kazandırılmış. Bu soft görünüme siyah saksı içerisindeki bitki canlılık katıyor. Neyi nasıl değiştirmesi gerektiğini çok iyi biliyor ev sahibimiz.  

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Dekorasyonda turuncuyu bu şekilde kullanmak ne hoş… Turuncu, hareketli bir renk olduğu için dekorasyona uygulandığında da aynı coşkuyu katar. Ama ev sahibimiz renklerle oynamayı ve bu sayede mekâna nasıl şıklık katması gerektiğini çok iyi biliyor. 

Turuncu rengi çok sık kullanmak yerine detaylarda belirtmesi ne kadar akıllıca olmuş. Peluşlar, örme battaniyeler ve dekoratif ışıklandırma sistemleriyle lüks dekorasyon izlenimi yaratıyor. Aydınlatma için kullanmış olduğu avize ve abajurların dışında mum ve dilek fenerli aydınlatmaların kullanılması da oldukça elegant. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Zarif bir aynanın ve geometrik formdaki modern bir sehpanın grinin, siyahın ve turuncunun kullanıldığı alana hoş etki yapıyor. Nötr renklerin tercih edildiği bu dekorasyon sofistike bir görünüme sahip. 

Evin genel havasını gözlemlediğimizde aslında iyi bir dekorasyon için illa ki yeni mobilyalar, aksesuarlar alınmasına gerek olmadığını daha iyi anlıyoruz. Renklerin değişmesinin bile dekorasyona ne denli güzel bir hava kattığını gösteriyor Filiz Hanım’ın dekorasyonu. Sade beyaz sehpayı ise mum ve çiçeklerle hareketlendirmeyi uygun bulmuş ev sahibimiz.

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Uçuk pembelerin kullanıldığı kırlentler ya da şeker pembesi aksesuarlar size yaşam enerjisi katacak. Karıştırma renkleri seviyorsanız bu dekorasyon tam size göre. Biraz sükunete kaçış, biraz cıvıl cıvıl bir ambiyans yapılmış. 

Renkler üzerinden beklentinizi arttırın, hemen hepsi doğru bir şekilde bir araya geldiğinde size ihtiyacınız olanı verecek düzeyde. Renklerle haşır neşir olmaya başladıktan sonra aslında yenilik için farklı alternatiflerin olduğunu görecek ve bunu neden daha önceden kullanmadığınızı sorgulayacaksınız, eksikliğini hissedeceksiniz. 

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Dekorasyonunuza sıcak ya da soğuk bir hava mı yakalamak istiyorsunuz, dekorasyon algınızın dışına çıkın ve aykırılıktan yana olun. Farklılık dürtüsüyle yenilikleri yaşam alanınıza taşıyın. Ama dekorasyonunuzda da renklerin yoksun kalmamasına dikkat edin. Biraz kaprisli biraz teslimiyetçi bir dekorasyon için güzellik algınızı bu yöne çevirebilirsiniz.

Filiz Hanım’ın Farklı Renk ve Aksesuar Kullanımıyla Yenilenen Evi

Aksesuarlarla zenginleştirilen bu alan parlak bir görünüm sergiliyor. Kadın büstü ve cool bir kadın çerçevesi parlak metal şifonyerde dikkat çekici. Bu şekilde yapılan küçük dokunuşlar, aynı renk tonuyla satın alınan eşyalar daha risksiz bir dekorasyona yardımcı olur. Bu yüzden renkleri kullanmayı sevmiyorsanız ya da henüz dekorasyona yeni başladıysanız aynı renk tonlarını kullanın, aynı formda aksesuarlar alın.