Taşınma ipucu: İlk açılacak kutunuzu hazırlayın!

Bir kez olsun taşınmış olan herkes, taşınmanın ne kadar stresli ve yorucu olduğunu bilir. Bir de dekorasyona meraklıysanız ve olması gerekenden bir tık daha fazla eşyanız varsa..

Yeni evde ilk gününüzde, evin ortasında açılmamış koliler, perdesiz pencereler, havlusuz banyo ve çarşafsız bir yatak sizi bekliyor olacak. Zaman kazanmak ve bu süreçte stresi biraz olsun azaltmak için bir önerimiz var: Kendinize hepsinden önce açılacak bir koli hazırlayın!

Burada ihtiyaçlarınız tamamen kişisel ama ilk açacağınız koliye koyabileceğiniz birkaç şeyi derledik:

  1. Duş ve banyo malzemeleri, havlular: Yorucu bir taşınma günü sonrasında terleyip, pisleneceksiniz. Yenilenmek için bir duş almadan daha iyi bir seçenek olamaz. Şampuan, duş jeli, lif ve banyo havlularınızı kolinize ekleyin. Bu koliye sıvı el sabununu ve tuvalet kağıdını eklemeyi de unutmayın.
  2. Çarşaf, yorgan ve kılıflar: İlk gecenizde ortam savaş alanı bile olsa, bu ev artık sizin eviniz ve burada uyuyacaksınız. Kolileri açmaya başlar, başlamaz yatağınızı hazırlamanız gerekli. İlk kolinize bunları eklemeyi unutmayın.
  3. Yatak odası perdesi: Öncesinde perdeleri takmanız mümkün değilse, yeni evde yapacağınız ilk işlerden biri olsun. Böylece gün ışığı alan bir odada sabahın köründe uyanmak zorunda kalmazsınız.
  4. Basit temizlik malzemeleri: Bezler, temizleyiciler, bir şeyleri dolap içine yerleştirirken ihtiyaç duyabileceğiniz basit temizlik malzemeleri.
  5. Tabak, çatal, bardak, tava: İlk gün de olsa yemek yiyeceksiniz. Dışarıdan da söyleseniz de, evde basit bir şeyler pişirseniz de bu malzemelere ihtiyaç var.
  6. Mutfak aletleri: Taşınma işinde molalarda, insana en iyi gelecek şey nedir? Tabi ki çay, kahve. Çayınızı, çaydanlığı, kettle'ı veya kahve makinanızı, bunları içeceğiniz bardaklarla beraber ilk açılacak kutunuza ekleyin. 
  7. Ev yerleştirme kıyafetleri: Ev işi yaparken rahat edeceğiniz kıyafetleri de bu koliye ekleyebilirsiniz.
  8. Şarj aletleri: Telefon ve bilgisayarınızın şarjı ilk ihtiyaç duyacağınız şeyler. Sonra şarjınız bittiğinde elektronik kolisi içinde bunları aramayla uğraşmayın.
  9. Kamera veya telefon: Böylece evinizin öncesi &sonrası fotoğraflarını çekip, Ev Gezmesi ile dekorunuzu paylaşabilirsiniz. :) 

Sizin taşınırken ilk açılacak kutusu için önerileriniz var mı? Yorumları bekleriz!