Yazlıkları kaldırırken bu liste aklınızda olsun!

Dolabımızda kışlıklara yer açmanın zamanı geldi. Sezon değişimleri ile beraber yazlık ve kışlık kıyafetlerinin depolama alanlarından, dolaplara değişimi ile çileli bir dönem başladı. Bu dönemi sorunsuz atlatmanıza yardımcı olacak 8 öneriyi derledik..

Yazlıkları kaldırırken bu liste aklınızda olsun!

1. En son ne zaman giymiştim?

Kıyafetinizi en son giydiğiniz tarihi hatırlayamadıysanız veya cevabınız 2 yaz önce ise, büyük ihtimalle seneye yaz da giymeyeceksiniz. Bir arkadaşınıza veya ihtiyaç sahibine verebilirsiniz.

2. Kışın da giyilebilir bir şey mi?

Bazı kıyafetler, mesela düz siyah bir elbise veya kışın gömleğinizin içine giyebileceğiniz bir bluz, sadece yazın değil, tüm sene giyilebilir, ayırmakta fayda var.

3. Tüm kıyafetlerinizi yıkayın.

O yaz giymemiş olsanız bile, tüm leke ve kirlerden arınması, sadece kendisi için diğer tüm kıyafetlerinizin güvenliği için önemlidir, çünkü kir böcek çekecektir. Kuru temizleme, tüm zararlı güve ve larvalarından arınma sağlaması sebebiyle, değerli ve doğal kumaş kıyafetlerinizi kuru temizleme yaptırdıktan sonra kaldırmak çok faydalı olacaktır.

4. Ne içine koymalıyım?

Hurçlar çok uzun süredir Türk hanımlarının en büyük dostu.. Dolaplarınızın üzerinde alan varsa, şekli bozulmayan büyük kutular ve kışın kullanmadığınız valizler de eşyaları kaldırmak için güzel seçeneklerdir. Bazanın altına hurç kullanmadan direk kaldırmak isterseniz, kıyafetlerin üzerine toz önleyen bir örtü örtmenin faydası çok. Not: Kullanmadan önce hurç veya kutunuzun iyice temizlenmiş olmasına dikkat ediniz.

5. Kıyafetlerinizi gruplayın.

Etek, pantolon, gömlek gibi eşyalarınızı gruplarsanız, açtığınızda yerleştirmeniz çok daha kolay olacaktır.

6. Katladığınız kıyafetleri üst üste dizerken ağırdan hafife olmasına özen gösterin.

Fazla ağırlık, eşyalarınızda kalıcı kırışıklık oluşturabilir. Büyük dolaplarda üst üste koyuyorsanız, katlamak yerine rulo yapmak da güzel bir alternatif. T-shirt'ünüzü önce ikiye katlayıp, sonra rulo yaparsanız, hem yerden kazanır, hem de kırışıklığı önlersiniz.

7. Naftalin yerine sedir ağacı topları kullanın.

Böcekleri kıyafetlerinizden uzak tutmada naftalin kadar etkili, çok daha doğa dostu bir yöntem.

 8. Eşyalarınızın arasına yumuşatıcı ile yıkanmış bir çarşaf veya lavanta koyun.

Böylece açtığınızda yeniden yıkamak yerine, misler gibi kokan kıyafetlere kavuşabilirsiniz.

Umarız yardımcı olmuşuzdur, sizlerin önerilerinizi de bekleriz. Kolay gelsin, :)