Evinizin renklerine karar verirken, odanızın büyüklüğü, aldığı ışık ve kullanım amacı dışında, düşünülecek diğer bir önemli husus da, odanın psikolojinize etkisi.. Renkler güçlüdür; kullandığınız renge göre, heyecan verici, uyarıcı etki de gösterebilir, sakinleştirip rahatlatıcı bir etki de.. Dekorasyonda kullandığınız renkleri ilkokuldan beri bildiğimiz, sıcak ve serin renkler olarak ikiye ayırabiliriz..
1 / 8
Ayşe Hanım'ın evi için tıklayınız

2 / 8

Sizlere renk çarkını açıklamıştık. Sıcak, serin renkleri bu çarktan anlamak çok kolay. Kısaca sarı-yeşil karışımının sağından, pembe dahil mora kadar olan renkler sıcak; mor'dan yeşile kadar olan renkler de serin renklerdir..

3 / 8

Sıcak renkler uyarıcıdır. Kırmızı, sarı ve turuncunun üzerinizde yarattığı etkiyi düşünün.. Coca Cola, Ferrari gibi markaların bu renkleri kullanmasının sebebi de yine bu etkidir..

Ebru Hanım'ın evinin tamamı için tıklayınız.

4 / 8

Özellikle hareketli ve sosyal olduğunuz odalar için sıcak renkler uygundur. Geniş alanları, daha küçük ve samimi gösterir. Mutfak, salon gibi alanlarda, dinamik etkisi sebebiyle bolca kullanılır.

Zeynep hanım'ın evinin tamamı için tıklayınız.

5 / 8

Serin renklerin yarattığı etki, dinlendiricidir. Ferahlık hissiyle, küçük alanları geniş göstermede etkilidir..

Eda Hanım'ın mutfağı için tıklayınız.

6 / 8

Daha rahat odaklanmanızı sağlayacak, sizi dinlendirecek odalarda kullanımı uygundur.. Çalışma odası, oturma odası, ofis, salon gibi..

Bediş Hanım'ın evinin tamamı için tıklayınız.

7 / 8

Serin renklerden gri ağırlıklı salon, sıcak renklerden turuncu ile dinamizm kazanmış..

Sepil Hanım'ın evinin tamamı için tıklayınız

8 / 8

Siyah ve beyaza gelirsek.. Renk çarkında olmasalar da, bu ikisi de kategorilendirilir. Beyaz serin renk kategorisindedir.. Siyah ise sıcak renk..

Evin tamamı için tıklayınız