Bir oda düzgün bir şekilde nasıl aydınlatılır?

Mobilyalar, aksesuarlar, boyalar, duvar kağıtları üzerine çok kafa yoruyoruz, aydınlatma konusunda da daha akıllı seçimler yapabilmek için biraz bilgi sahibi olmaktan zarar gelmez. İleride detaylı olarak her oda için farklı aydınlatma fikirleri evgezmesi.com'da olacak, ancak bunun öncesinde her odada uygulayabileceğiniz aydınlatma disiplinlerini 3 grupta ayırmak isteriz.
Bir oda düzgün bir şekilde nasıl aydınlatılır?
  1. Genel aydınlatma: Odanın her yerine eşit dağılan ve tepeden gelen baş üstü hizası bir ışık her odanın en önemli aydınlatması diyebiliriz. Bunu da en çok tavan aydınlatmaları, avizeler ve tavan spot ışıklarıyla neredeyse tüm evlerde görüyoruz. Odanızın odak noktasını belirlemek için de çok önemli görev üstlenen bu ışıkları, eğer tv izlenen bir odaysa olabildiğince televizyondan uzak bir noktaya takıp, olası göz yorgunluklarını engelleyebilirsiniz.

Aydınlatma

Bir oda düzgün bir şekilde nasıl aydınlatılır?
  1. Görev aydınlatmaları: Özellikle odayı çalışma amaçlı da kullanıyorsanız bu tür ışıklara ihtiyacınız var. Okuma ışıkları bu tür ışıkların başında gelir. Özellikle çok güçlü olmayan bir ampül taktığınız okuma ışığı, gözünüzü yormadan telefonda takılıp, bir şeyler okumanıza olanak verir. Tam olarak görev diyemesek de, iki koltuğun arasına koyduğunuz lambader de bir görev ışığı sayılır. Yer seviyesinde bir ışık olduğu için gözlerinizi yormadan koltukta uzun sohbetler yapabilmenizi sağlar.

Aydınlatma

Bir oda düzgün bir şekilde nasıl aydınlatılır?
  1. Vurgu ışıkları: Göz hizası altı ışıklar özellikle akşamları sıcak ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratmada çok başarılıdır. Abajurlar, lambaderler, mumlar, peri ışıklar bu grup ışıklar arasında sayılır. Bunları odanızın dikkat çekmek istediğiniz bölgelerine, ayrık şekilde yerleştirmeye çalışın. Özellikle duvar yanına yerleştirdiğiniz bu tür ışıklar, duvardan geriye bir parlama oluşturarak daha da sıcaklık katar.

Aydınlatma

Benzer Konular