İster kısa süreli ister uzun süreli olsun, tatile çıkmak herkes için heyecan verici. Tatil heyecanını hissetmek elbette güzel ancak bu heyecanın yanı sıra yapmanız gereken bazı hazırlıklar da bulunuyor.

Bu hazırlığın başında da elbette valiz hazırlamak geliyor. Tatil için valiz hazırlamak, özellikle de uzun bir tatile çıkıyorsanız biraz karmaşık olabilir. Ancak bazı tüyolarla düzenli ve eksiksiz bir tatil valizini hazırlamanız mümkün. Siz de tatiliniz için valiz hazırlamaya başlamak istiyorsanız İzmir İstanbul uçak bileti satın alabilirsiniz. 

Tatil Valizi Hazırlama Tüyoları

Kıyafetlerinizi Özenle Yerleştirin

Uzun veya kısa bir tatil olması hiç önemli değil, eğer yanınıza kıyafet alıyorsanız bu kıyafetlerin özenle yerleştirilmesi iyi bir valiz düzeni için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. 

Bilinen bir yöntem olan kıyafetleri rulo yaparak yerleştirmek, valinizde oldukça geniş bir yer açılmasına imkan verecektir. Bu yöntemi deneyerek sonrasında valizinizde kalan yere birçok eşyanızı kolaylıkla yerleştirebilirsiniz.

Sıvı Malzemeleri Ayrı Bir Noktaya Koyun

Valiz içine sıvı malzeme koymak önemli bir iş. Doğru yerleştirilmeyen sıvı bir malzemenin tatilinizi mahvetmesi işten bile değil. Bu yüzden valizinizi hazırlarken sıvılar için daha dikkatli olmanız gerekiyor.  

Bagajınızda bulundurmak istediğiniz sıvıları ayrı, şeffaf bir çantada muhafaza ediniz. Böylece bu sıvıların valizinize dökülme riskini büyük ölçüde önleyebilirsiniz. Ayrıca sıvı malzemeleriniz valizin kolay ulaşılabilir noktasında yer almalıdır. 

İstanbul ucuz uçak bileti ve daha fazlasını Obilet ile keşfederek tatil planlarınızı yapmaya başlayabilir, valizinizi hazırlamak için ilk adımı atabilirsiniz.

Boş Alanları Doldurun

Valiz hazırlama söz konusu olduğunda, valizinizin her santimlik alanını kullanın. Valizin boş olması ağırlık dengesi açısından sorun yaratabilir. Bu yüzden eşyalarınızı sistematik olarak yerleştirin.

Örneğin kıyafetlerinizi rulo yaparak valize eşit bir şekilde yerleştirin. Ayakkabıları ise yine valizin uygun noktalarına koyabilirsiniz. 

Kilitli Poşetler Hayat Kurtarıcı 

Tüm elektronik eşyalarınızı, kablolarınızı ve güvenlikte bulup çıkarmanız uzun zaman alan o zahmetli parçaları düzenli bir hale getirmeniz için kilitli poşetler sizin için iyi bir kurtarıcı olacaktır. 

Özellikle seyahat sırasında telefon şarjına ihtiyaç duymanız olası. Bu yüzden cihazınızın şarj aletlerinin valiz içinde kaybolmasını önlemek için bu noktayı kullanabilirsiniz. 

Ağır Eşyalar Tekerleklere Yakın Olmalı

Ağır veya hacimli eşyalarınızı (şampuan, ayakkabı vb.) valizin tekerlek kısmına yakın koymanız valizi taşımak açısından size büyük bir kolaylık sağlayabilir. 

Ağır parçaların valizin alt kısmına doğru yerleştirilmesi, ağırlığın valize homojen bir şekilde dağılmasına imkan verebilir, böylece valizinizi kolaylıkla bir noktadan diğerine iletebilirsiniz.