Taşınma sürecinin kolay ve stressiz bir şekilde tamamlanması için bir plan çerçevesinde hareket etmenizde fayda olacaktır. Taşınmadan önce nasıl bir plan yapmalı ve hangi adımları izlemelisiniz? Sizler için bazı ipuçları aktaracağız ve bu sayede taşınmadan önce yapılacaklar listenizi daha kolay hazırlamanızı sağlayacağız. 

Taşınmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 4 İpucu

1. Nakliye Firmasını Seçin!

Öncelikle nakliye firması bulma işini tamamlamanızı öneririz çünkü son güne bırakılması durumunda çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle taşınma yoğunluğunun yaşandığı tayin dönemleri gibi zamanlarda nakliyat firmaları da yoğunluk yaşıyor. Bu dönemlerde güvenilir bir firma bulmakta zorlanabilirsiniz. Olabildiğince erken dönemde nakliyat firmasını bulmanız ve taşınma sürecine dair tüm detayları görüşmelisiniz. 

2. Tadilat ve Tamiratları Tamamlayın!

Yapılan yaygın hatalardan biri yeni taşınılacak olan evi kontrol etmemek ya da onarım ile tadilat işlerini taşınma sonrasında bırakmaktır. Eve eşyalar geldikten sonra onarım ve tadilat işlerinin stresli bir sürece dönüşebileceğini unutmayın. Bu işlemleri taşınma öncesinde gerçekleştirmenizde fayda olacaktır. Bu sayede taşındığınızda hem kolayca yerleşebilir hem de yeni evinizi hemen sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. 

3. Kilit Değişimi Yapın!

Yeni evinizi satın aldığınızda ya da kiraladığınızda mutlaka kilitleri değiştirin. Kilit değişimi, güvenliğiniz için son derece önemlidir ve bu nedenle asla göz ardı etmemeniz gereken bir detaydır. Kilit değişimi işini de taşınma sonrasına bırakmanızı önermeyiz, taşınmadan önce bu işlemleri gerçekleştirmenizde fayda olacaktır. 

4. Abonelik İptalleri ve Yeni Abonelik Açma İşlemlerini Yapın!

Üzerinde durulması gereken unsurlardan biri de abonelik işlemleridir. Öncelikle taşınma öncesinde yeni taşınacağınız evin elektrik aboneliğini yapmanızı öneririz. Çünkü taşındığınızda hemen yerleşmeye başlamanız için elektrik enerjisine ihtiyacınız olacak. Dolayısıyla abonelik işlemlerini de taşınma sonrasınaa bırakmanızı önermeyiz. Eski evin aboneliğini kapatmayı ise unutmamalısınız. Genellikle bu durum gözden kaçarak çeşitli mağduriyetler yaşanmasına neden oluyor.

Abonelik işlemlerine dair merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını Aydem Perakende internet sitesinden öğrenebileceğinizi ekleyelim. Eğer Aydem Perakende adresine tıklarsanız elektrik aboneliği için gerekli belgelerden nereye başvuru yapmanız gerektiğine kadar tüm bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Güncel ve doğru bilgiler için Aydem Perakende internet sitesine tıklayarak içeriklere göz atmanız yeterli olacaktır.