Uzun ve dar bir salonunuz mu var? Üstelik bu salonun iki cephesinde pencereler ve bir cephesinde de ortada duran bir kapı mı var? Durum böyleyse bize kulak verin!

Bu defa ki eşya yerleşim taslaklarımızda şartları zor olarak değerlendirilebilecek bir salonda farklı planlar uyguladık.

Hadi bakalım hepsine!

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Aydınlığa Düşkün ve İşlevsel!

İlk planımızda bir cephedeki pencerelerin önü yemek alanı olarak düşünüldü. Masa, sandalye ve konsol bu alana yerleştirildi.

Oturma bölümü ise yemek alanının devamında oluşturuldu. Diğer cephede yer alan pencerelerin devamına tv sehpası konumlandırıldı.

Oturma ihtiyacı için üçlü kanepe ile iki berjer düşünüldü. Alan dar olduğundan orta sehpa kullanılmadı.

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Spor ve Konforlu!

İkinci planımız biraz daha spor bir görünüm üzerinden kurgulandı. Bunun için köşe koltuk tercih edildi.

Köşe koltuk için tek uygun köşe pencere önleri olduğundan koltuk o şekilde konumlandırıldı. Koltuğun karşı duvarına da tv sehpası yerleştirildi.

Berjer ile tamamlanan oturma bölümünden sonra uzun cephelerden birine masa ve sandalye düşünüldü. Karşısındaki duvar ve çaprazı da konsol ve kitaplık için ayrıldı.

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Alana Uygun Çözümler!

Üçüncü planımızda yemek alanı iki pencere cephesinin arasına konumlandırıldı. Bu alan için pencere önlerine sedir düşünüldü. Masa da bu sedirlerin arasında yer aldı.

Yemek alanının devamında oluşturulan oturma bölümünde kalabalık aileler için çoklu oturma düzeni oluşturuldu. Üçlü, ikili ve tekli koltuktan oluşan bu düzende, tv ünitesi üçlü koltuk karşısında konumlandırıldı.

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Az Tv, Çok Sohbet!

Dördüncü plan televizyon izlemeyi çok sevmeyen aileler için uygun! Bu planda bir cephedeki pencere önü boş bırakıldı. Bu şekilde gün ışığı engellenmedi.

İki tane üçlü koltuk karşılıklı olarak yerleştirildi. Koltukların yanında sehpalar yer aldı.

Yuvarlak masa ile alandan tasarruf amaçlandı ve bu masa köşeye yakın yerleştirildi. Kapı yanında kalan duvar da tv için düşünüldü!

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Birbirinden Ayrılmış Samimi Köşeler!

Son planımızda hem samimi hem de konforlu bir yerleşim düzeni oluşturuldu.

Oturma alanı için pencere cepheleri kullanıldı. İki üçlü koltuk, berjer ve tv sehpası bu kısımda yer aldı.

Ortamı daha samimi göstermek için yuvarlak masa tercih edildi. Yemek alanında kullanılan halı ile iki ayrı alan hissi yansıtılmaya çalışıldı.

Uzun ve Dar Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Pinlemek isteyenlere!