Eviniz epey büyük ve sinema aşığıysanız size bazı sinema odası dekorasyon fikirleriyle geldik. Sinema odası için gerekli tv ünitesi ve televizyon paneli başta olmak üzere ses yalıtımı, koltuk seçimi ve projeksiyon detayları ile ilgili bilgileri burada bulabileceksiniz. 

Evde Sinema Odası İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Sinema Odası Dekoru Nasıl Oluşturulur?

Sinema odasında dilediğiniz filmi, yüksek konfor ve şık bir dekor ile izlemek için öncelikle oda temasına karar verebilirsiniz. Odada görmek istediğiniz dekorasyon tarzına göre modern, lüks veya hareketli bir oda atmosferi oluşturabilirsiniz. Bu doğrultuda da ışıklandırma ve mobilya seçimini netleştirebilirsiniz. Peki temaya karar verdikten sonra hangi mobilyaları ve dekor aksesuarları seçebilirsiniz?

TV Ünitesi ile Sinema Alanını Vurgulayın

Göz alıcı bir sinema odasının en önemli unsurlardan biri elbette tv ünitesidir. Tv ünitesi modellerine göz atarken tema ve oda boyutuna göre bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin, mini bir sinema salonu dekorunda büyük ve lüks modeller yerine masif ahşaplı minimal üniteleri tercih edebilirsiniz. Tv ünitesi alanını aksesuarlar ile doldurmak isterseniz cd ve dvd player başta olmak üzere sinemayı çağrıştıracak ürünleri yerleştirebilirsiniz. 

Evde Sinema Odası İçin 5 Dekorasyon Önerisi

L Koltuk Takımı ile Konfordan Ödün Vermeyin

Film izlerken rahatlıktan ödün vermemenin yolu doğru koltuk seçiminden geçer. Sinema koltuğu olarak geçen loveseat kanepeler ile birlikte L koltuk takımı da konforlu bir tercih olacaktır. Bazı L koltuk modelleri, ayrılabilir ve yatağa dönüşebilir özelliğiyle film karşısındayken tatlı tatlı uykuya dalmanızı da kolaylaştırır. Şık bir dekorasyon tercihi olan L koltuklar, fazla yer kaplamayan ergonomik görünümü ile mini sinema odası için de idealdir. 

Evde Sinema Odası İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Koyu Renkli Duvarlar ve Perdeler 

Karanlık bir atmosfer yaratmak ve ışığın yansımasını kesmek için tercihinizi koyu renkten yana kullanın. İçeriden ve dışarıdan gelebilecek ışığı azaltmak için koyu renklerden olan gri, kahverengi ve siyah renkler önerilir. Yine tavan için de beyaz renk yerine antrasit ve gri gibi nötr renkler seçmek yerinde olacaktır. Koyu renk perdeler ise maksimum ışığı engellemek için başvurabileceğiniz bir dekorasyon unsurudur. Hem modern hem de ambiyansa uygun bir görünüm için koyu renkli bir duvar dizaynı düşünebilirsiniz. 

Kişisel Eşyalar ile Odayı Özgünleştirin

Sinema tutkunuysanız ve kişisel alanınızı yaratmak istiyorsanız işte size bir fırsat. Küçük ya da büyük sinema için dizayn edeceğiniz odayı kişisel aksesuarlar ile öne çıkarabilirsiniz. Oda dekorasyon fikrini de kişisel aksesuarlar ile pekiştirebilir, odanın genel dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz. Örneğin, rahat ve işlevsel bir görünüm için dev pufları tercih edebilirsiniz. Yine halı, mini bir kitaplık rafı, antika eşyalar, yapay çiçekler, dekoratif tablolar gibi ürünler de kişiselleştirilmiş bir sinema odası görünümünü destekleyecektir. 

Evde Sinema Odası İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Sinema Odasına Özel Aydınlatmalar Tercih Edin

Eğer göz alıcı bir sinema odası tasarlama niyetindeyseniz aydınlatma ile bu alanı vugulayabilirsiniz. Koyu renkli bir oda görünümüne eşlik edecek led efekt ışıklı aydınlatmalar ile birlikte spot lambaları tercih edecek hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz. Bunun için sinema odası için özel aydınlatmalar üretip kurulumunu yapan firmalara başvurabilirsiniz. Ayrıca sinema odasının ses geçirmezliğini artırmak için ses yalıtımından da faydalanabilirsiniz.