Çocuk oyun parkları , hepimizin aşina olduğu küçüklükten beri en neşeli en güzel zamanlarımızın geçtiği aktivitelerden birisidir. Çocuk oyun parkları ahşap ve metal olmak üzer iki farklı üründen oluşur. Üretimi de plastik ağırlıklı olarak yapılır. Çocuk oyun parkları imalatı için kullanılan metal ve ahşap ürünlerden de biraz bahsedelim mi?

Çocukların Neşesine Neşe Katacak Çocuk Oyun Parkları!

Metal oyun parkları genellikle üretilirken Q114 mm borulardan yapılır. Taşıyıcı kısımlarda çok aksi bir durum olmadığı sürece Q114 lük borular kullanılır. Bu borular dış mekan kullanım koşullarına dayanıklı olması için elektrostatik toz fırın boya ile boyanır. Böylelikle yağmur suları, kar damlacıkları, güneş vb. gibi dış mekanda deformasyona sebep olabilecek etkenlerden ürün kendini korur. 

Çocuk oyun parkları üretiminin bir diğer yöntemi de ahşaptır. Ahşap oyun parkı üretilirken genellikle taşıyıcı ayaklar 10x10 diye tabir edilen ağaçlardan oluşur. Bu ürünlerde silinme ve zımparalama işlemi yapıldıktan sonra kalınlığı 9 cm ye kadar düşürülür. Yine aynı metal kısımlarda olduğu gibi ahşap kısımlarda da ürünümüzü koruyucu madde bulunur Bu madde emprenye maddesidir. Emprenye sayesinde ahşap kısımlar çürüme, kurtlanma ve böceklenmeye karşı ahşabı korur. Bu sayedede ahşap kısımların ömrü uzun hale gelir.

Çocukların Neşesine Neşe Katacak Çocuk Oyun Parkları!

Çocuk Oyun Parkları Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocuk oyun parkı alırken öncelikle kurulacak olan alanımızın ne kadar ölçüde olduğuna dair bir ölçü almamız gerekmektedir. Akabinde oraya sığabilecek ürünleri araştırmalıyız. Peki araştırıken nelere dikkat edeceğiz bunları sıralayalım;

  • Malzeme kalitesi muhakkak sorulmalı(ahşap ise emprenyeli mi, metal ise fırın boyalı mı?)
  • Oyun parkında kullanılan boruların et kalınlıkları sorulmalı(2 mm ideal, 2.5 mm de olabilir)
  • Plastik kaydırakların kalitesi sorulmalı(özellikle kaydırakların kg ne kadardır diye sorulmalı)
  • Plastik salıncakların koruyucu yüzükleri ve zincir geçiş yerlerinde metal borular var mı bakılmalı.
  • Platform korkuluklarına dikkat edilmeli çocuğun düşmemesi için bütün önlemler alınmış olunmalı.
  • Merdiven basamakları ve platform kauçuk kaplamalı olmalıdır. 

Çocuk Oyun Parkları Fiyatları Ne Kadar ?

Çocuk oyun parkları fiyatları , yaklaşık 25.000,00 TL gibi fiyatlardan başlamakta olup model ve ebatlara göre daha yukarıya doğru çıkmaktadır.