Kış bahçeniz varsa ya da 30 m2'den küçük bir eviniz varsa size diğer ısınma biçimlerine göre daha uygun maliyetli bir çözüm sunmak istiyoruz. Daha önce de duymuş olduğunuz pelet sobayı bu yazımızda detaylı irdeleyeceğiz?

Peletin avantajları ve dezavantajları ile başlayıp ortalama maliyeti ile sonlandıracağız yazımızı!

Hadi hemen başlayalım.

Kış Bahçesini Isıtmak İçin Uygun Maliyetli Çözüm: Pelet Sobası!

Pelet Sobası Nedir, Avantajları Nelerdir?

Pelet sobası dediğimiz şey sıkıştırılmış talaşın içinde yakılabildiği roket tipi bir soba. Çoğunlukla küçük işletmelerde kış gelince ısınma çözümü olan bu soba, kış bahçeleri ve kapalı balkonlar için de ideal!

Bu sobanın döküm sobalara göre en büyük avantajı kullanım kolaylığı. Bir de maliyeti diğer sobalara göre az da olsa daha uygun! 

Pelet sobanın bir diğer avantajı da dumansız şekilde ve hızlıca yanması. Görünümüyle şömine havası veren pelet soba hakkında merak edilenleri kısaca yanıtlayalım!

Pelet Soba Kaç M2 Alanı Isıtır?

Pelet soba yaklaşık olarak 30 m2 alanı verimli bir şekilde ısıtabilir. Koku ve duman riskine karşı tamamen kapalı alanlar yerine kapısı ya da bir penceresi açık bırakılmış kış bahçesinde daha iyi olur. Açık bahçeyi kışın da kullanmak için de bu soba gayet ideal!

Pelet Sobası Ne Kadar Sürede Söner?

Pelet sobada, peletin boşaltıldığı bir hazne var ve bu hazne yaklaşık olarak 3kg pelet ile doluyor. Bu şekilde dolu hazne ile yanan soba da 2-3 saat gibi bir sürede yanmaya devam ediyor.

Pelet Sobası Nasıl Kurulur ve Yakılır?

Pelet sobası üreticileri genel olarak roket tarzı, cam ve metalden oluşan bir tasarım yapar. Açık alanlarda bacasız kullanılan bu soba, tamamen kapalı alanda kullanılacaksa diğer sobalar gibi bacaya geçirilir. Demonte şekilde satılan bu soba oldukça kolay kurulur. Kurulum yapıldıktan sonra pelet haznesi doldurulr ve pürmüz ile ateşlenir.

Pelet Sobası Mı Ucuz Kömür Mü?

2024 fiyatları ile 1 ton pelet fiyatı yaklaşık olarak 8 bin TL. Sobanın da kendi maliyeti yine bu dolaylarda. Yani pelet bir soba alıp kışı geçirmek için yaklaşık olarak 18 bin TL cebinizden çıkar.

Kömür sobasının fiyatı, pelet sobasına göre biraz daha pahalı. Ama bir ton kömür fiyatı yaklaşık olarak pelet ile aynı! Kısacası maliyet olarak az bir farkla pelet sobası daha avantajlı!

Kömürün çevreye verdiği zarar, koku ve zor kullanımı düşünüldüğünde pelet bir adım önde! Pelet sobanın estetik görünüşü de büyük bir artı!

@firetubeturkiye

Kış Bahçesini Isıtmak İçin Uygun Maliyetli Çözüm: Pelet Sobası!

Pinlemek isteyenlere...