Balkonsuz bir eviniz varsa, enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız ve çamaşırlarınızı tozdan uzak tutmaya niyetliyseniz çamaşır kurutma makinesi sizin için artık bir ihtiyaç!

Çamaşırların hem kullanım ömrünü uzatan hem de daha sağlıklı hale getiren kurutma makineleri genellikle sahip olanları mutlu eden bir icat! Sahip olmayanların da ilgisini çeken ve satın alınacaklar listesinde not eden makine!

Biz de bugünkü yazımızı çamaşır kurutma makinesi sahibi olmak isteyenler için düşündük! Araştırma sürecinde işinize yarayacağını düşündüğümüz bilgileri verelim dedik. Çamaşır kurutma makinesi alırken dikkat edecekleriniz, en çok tercih edilen kurutma makinesi modelleri ve çamaşır kurutma makinelerinin ortalama maliyetlerini burada bulabilecekseniz.

Hazırsanız başlayalım!

En İyi Kurutma Makinesi Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Kurutma Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kurutma makinesi alırken öncelikle aklınızda olan modelleri belirlemelisiniz. Sonra da bu modelleri aşağıda vereceğimiz kriterler üzerinden karşılaştırmalısınız. Peki ne mi bu kriterler? Hemen söyleyelim.

  • Kapasite
  • Enerji verimliliği
  • Program çeşitliliği
  • Ses seviyesi
  • Boyut ve yerleşim
  • Kurutma süresi
  • Filtre temizliği kolaylığı
  • Garanti ve servis hizmeti
  • Fiyat

Kapasite

Çamaşır kurutma makinesinin kapasitesi ne kadar çamaşır alacağı ile ilgili! Haliyle de ne kadar çok kg çamaşır alırsa daha iyi olacaktır!

Enerji Verimliliği

Enerji verimliliği satın alınan tüm teknolojik ürünlerde dikkat edilecek kriter! Çünkü enerji konusunda A++ sınıfında olan birçok makine enerjiden daha çok tasarruf sağlar!

Program Çeşitliliği

Program çeşitliliği, bir makinenin alternatif kaç programda çalıştırılabileceği ile ilgilidir. Farklı zaman seçenekleri ve çeşitli özellikler sunan program çeşitliliği kurutma makinesi alırken önemli olan başka bir kriter!

Ses Seviyesi

Bir makine alırken makinenin çıkardığı sesin desibeli oldukça önemli! Yüksek desibele sahip olan makineler çalıştıkları süre boyunca her şeyi konforsuz hale getirir. Bu yüzden düşük desibeli olan makineleri seçmenizde fayda var!

Boyut ve Yerleşim

Kurutma makinesinin boyutu ve yerleşim imkanları, küçük alanlar için ekstra anlam kazanan bir kriter! Çok geniş bir çamaşır odanız yoksa bu kritere göre seçim yapmanız lazım!

Kurutma Süresi

Kurutma süresi, çamaşır kurutma makinesinde oldukça önemli bir etken! Çamaşırlarınızı olabildiğince hızlı kurutan makineler hem enerji hem de zaman açısından daha verimli olur!

Filtre Temizliği Kolaylığı

Kurutma makinelerinde filtre temizliği her kurutmadan sonra yapılması gereken bir şey! Bu yüzden filtrenin kolay temizlenir olması lazım! Alacağınız makinenin filtresinin kolay çıkarılıp takılması, temizliğinin kolay şekilde yapılması ve tüm parçaların en rahat şekilde yerleştirilebilmesi işinizi oldukça kolaylaştıracak bir şey!

Garanti ve Servis Hizmeti

Garanti ve servis, satın alınan her şey için dikkate alınması gereken kriter! Bu yüzden -tabi ki- kurutma makinesinde de satın aldığınız makine için sunulan garanti süresi ve bir sorun çıktığında hizmet verecek servis sayısı oldukça önemli!

Fiyat

Fiyat fiyat fiyat... Aslında ne alırsak baktığımız bu kriteri sona eklemiş olsak da etkisinin daha fazla olduğunu biliyoruz! Ama sadece fiyatı daha uygun diye bir ürünün iyi olacağını düşünmeyin! Bazen ucuz diye alınan ürün size bir fayda sağlamaz. Bu yüzden fiyat kriterine ayrı parantez açın araya da bu üstteki kriterleri de ekleyerek bir değerlendirme yapın!

En İyi Kurutma Makinesi Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Hangi Kurutma Makinesi Satın Alınmalı?

Evett geldik önemli soruya! Hangi çamaşır kurutma makinesi daha iyi, hangisi satın alınmalı? Bu noktada en çok satılan markalardan başlayalaım!

Kurutma makinelerinde fiyat skalası markaya göre oldukça değişiyor. Pahalı, orta segmentli ve daha ucuz şekilde değerlendirilen bu markaları şöyle sıralayabiliriz.

Bosch, Electrolux, Siemens A++ ürünleri ile şu anda pahalı sayılan kurutma makineleri arasında yer alıyor. Kullanıcılarına birçok avantaj sağlayan bu markalar dışında LG, Samsung, Profilio ve Arçelik gibi markalar da daha orta segmentli olarak görülebileceklerden. Altus, Hoover, Beko ve Vestel gibi markalar da diğerlerine göre daha düşük fiyatı olan markalardan. Ama düşük derken o kadar da az bir fiyat beklemeyin. En düşük kurutma makinesi fiyatlarının 12 bin TL'den başladığını unutmayın!

Bütün bu markalar arasından hem bütçenize hem de yukarıda belirttiğimiz kriterlere uygun olan ürünü satın almaya bakın. Almaya karar verdiğiniz ürünü kullananların yorumlarına da çok dikkat edin!

En İyi Kurutma Makinesi Nasıl Seçilir? Tavsiyeler ve Karşılaştırmalar!

Pinlemek isteyenlere...