Evinizdeki birçok şeyin ortalama ömrünün ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsanız sorun değil! Şimdi size dış cephe boyasından en küçük armatürlere kadar birçok şeyin uluslararası standartta ortalama ömründen bahsedeceğiz.

Hadi detaylara bakalım!

Evinizdeki Her Şeyin Ortalama Ömrü Kaç Yıl?

Şimdi size evin en dışından başlayarak hepsinin uluslararası standartlar çerçevesinde ortalama ömürlerini sunalım. Başlangıç noktamız dış cephe boyası!

Dış Cephe Boyası!

Bir evin dış cephe boyası için biçilen ortalama ömür 15 yılın üzerinde! Boyanın kalitesine ve dış koşullara göre artış gösterecek bu süre, daha az olması durumunda ya boyada sorun vardır ya da uygulama sürecinde!

Çatı

Çatı, yıpranmaya ve zarar görmeye en açık alanlardan biri! Bu yüzden ortalama ömrü yaklaşık olarak 15 yıl! Bu süreyi uzatmak için çatının belirli periyotlarda tadilatının yapılması gerekir.

Isı Pompası

Isı pompasının bir evdeki ömrü ortalama 16 yıl olarak görülüyor. Kullanıma bağlı şekilde artış da gösterecek bu süre daha az olması durumunda kötü bir kullanım ya da kalitesizlik söz konusu!

Pencereler

Pencerelerin ortalama ömrü 15-30 yıl olarak ön görülüyor. Nitekim düzenli bakım ile bu ömrü uzatmak da mümkün!

Klima Ünitesi

Bir klima ünitesi için biçilen ortalama ömür 10 yıl ile 15 yıl arasında görülüyor.

Yakıt Kazanı

Yakıt kazanı daha çok müstakil evlerde bulunan bir şey ve onun ömrü de ortalama olarak 15-18 yıl!

Güvenlik Sistemi

Güvenlik sistemi ya da duman dedektörleri gibi teknolojik alt yapılı sistemlerin ortalama ömrü 5-10 yıl arasında değişiyor! Bunların garanti kapsamı ne kadar geniş tutuluyorsa o kadar az sorun yaşanır!

Elektrik Anahtarları

Elektrik anahtarlarının ortalama olarak 10 yılın üzerinde ömrü var! Ama kullanılan malzemenin kalitesine ve işçiliğe göre bazen bu süre daha da kısalabiliyor!

Klozet

Klozetin bir evdeki ömrü oldukça uzun! Neredeyse ortalama bir insan ömrü kadar uzun sürede kullanılabilir durumda olan klozetlerin dezavantajı çoğunlukla işçilikten kaynaklanır!

Duşakabin

Duşakabin için biçilen ortalama ömür klozet kadar aşırı uzun olmasa da 50 yılın üzerinde bir yaşam süresine sahip!

Banyo Armatürleri

Banyonun vazgeçilmez küçük malzemeleri olarak kullanılan musluk vb. armatürler 20 yılın üzerinde bir kullanım ömrü sunuyor!

Küvet

Küvetin ortalama ömrü, malzemenin kalitesine ve kullanıma bağlı oldukça değişiyor. İyi malzemeye sahip bir küvet 50 yılın üzerinde sorunsuz kullanılabiliyorken daha kötü kalitedeki bir küvet maximum 20 yıl gibi bir sürede size hizmet edebiliyor.

Halı Döşeme

Halı döşemenin olduğu evler, eskiden daha çok yaygınmış. Günümüzde daha çok otel gibi işletmelerde görülen halı döşemenin ömrü de ortalama olarak 8-10 yıl şeklinde!

Mutfak Dolapları

Mutfak dolaplarında malzemenin etkisi oldukça önemli! Orta kalitede bir mutfak dolabının evinizdeki yaşam süresi ise ortalama olarak 50 yılın üstünde!

Mikrodalga Fırın, Ocak, Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi ve Kurutma Makinesi

Beyaz eşya olarak kategorilendiren bu temel ürünlerin yaşam süresi ortalama olarak 9 ile 15 yıl arasında değişiyor. 

Mutfak Eviyesi

Mutfak eviyesi, mutfakta erken yıpranan alanlar arasında. Bu bölüm için ortalama ömür 5 ile 10 yıl arasında!

Zemin Kaplamaları

Kaliteli malzeme kullanılan bir zemin kaplamasının ömrü ortalama bir insan ömrü ile eşdeğer!

Bahçe Yolu ve Bahçe Çiti

Bahçeli evlere has, bahçe yolu ve çiti gibi alanlar 10 ile 20 yıl arasında kullanım ömrüne sahip!

Sunacaklarımız şimdilik bu kadar! Unutmayın, düzenli bakım ve iyi kullanım ile her şeyin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.