Aydınlatmanın bir dekorasyondaki yeri önemli! Bunu zaten biliyorsunuz! Ama ekstra önemli olan bir oda var ki o da yatak odası! Çünkü yatak odasındaki aydınlatma sisteminin uyku üzerinde de etkileri var!

Uyku kalitenizi yükseltmek, ortamın enerjisini pozitif hale getirmek için yatak odası aydınlatmasına ayrıca özen göstermeniz gerekir. "Peki ne yapmalıyım" diye merak ediyorsanız hemen detaylara geçelim!

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı? Önemli 3 Taktik!

Doğrudan Değil Dolaylı Aydınlatma!

Yatak odanızda baş ucunuzda kullanacağınız aydınlatmada mutlaka dolaylı aydınlatma tercih edin! Peki dolaplı aydınlatma dediğimiz nedir?

Doğrudan yatan kişinin baş ucuna yansımayan ve yukarıdan ya da sağ-soldan dalgalanarak yansıyan ışık! Dolaylı dediğimiz bu tür ışık!

Örnek vermek gerekirse yatak üzerinde tavana yerleştirilen spot aydınlatmalar doğrudan aşağı eğimli ise bu yanlış bir seçim! Çünkü kişinin gözünü rahatsız edebilir, özellikle de kitap okurken. Ama bunun yerine tavana yansıyan aplik şeklinde spot kullandığınızda bu ışık önce tavanı aydınlatır, oradan da size ışık sağlar!

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı? Önemli 3 Taktik!

Spot Yerine Led!

Yatak odasında gardırop yer alıyorsa onun da aydınlatması önemli! Bazı odalarda gardırop üzerine yerleştirilen tekli spotları görüyoruz! Ama bu pek de kullanışlı değil!

Bunun yerine yapmanız gereken dikey ya da yatay şeritte led aydınlatmaları tercih etmek!

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı? Önemli 3 Taktik!

Beyaz Işık Salona, Sarı Işık Yatak Odasına!

Yatak odasında sarı ışık kullanılmasının önemi ortamı uyarıcı ışıktan uzak tutmak. Beyaz ışık, konsantrasyonun arttırılmak istendiği alanlar için uygun! Ama yatak odası uyku ile bağlantılı olduğu için sarı ışığın kullanımı daha kaliteli uyku sağlar!

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı? Önemli 3 Taktik!

Pinlemek isteyenlere...