Davlumbaz Entegreli Ocak Kullanışlı mı? Avantajlar ve Dezavantajlar

Avantajlar ve Dezavantajlar

Davlumbaz entegreli ocağın önce güzel yanlarından bahsedelim size. Sonra da olumsuz yönlerini anlatalım!

Avantajlar

Evet ilk olarak davlumbaz entegre ocakların artı özelliklerinden başlayalım!

Alandan tasarruf: Davlumaz entegreli ocağın ilk avantajı alandan tasarruf sağlaması. Eksta bir davlumbaz için alan gerekmediği için her tezgahta kullanılabilir.

Tasarımsal şıklık: Entegre davlumbaz daha şık ve minimal bir görüntü sunar. Ektra bir çıkıntı olmadığı için alanda akıcılık sağlar.

Doğrudan emiş: Ocak haznelerinin hemen arasında yer alan davlumbaz, ocaktaki buharı ve kokuyu daha yakın mesafeden çekmiş olur.

Montaj kolaylığı: Ocağa entegre olduğu için ekstra bir montaj zorunluluğu getirmez.

Kolay temizleme: Davlumbaz entegre ocaklarda davlumbaz altında yer alan filtre ve eksta aparatlar bulaşık makinesinde yıkanabilir. Bu da temizliği daha kolay hale getiriyor.

Dezavantajlar

Her güzelin bir kusur vardır değil mi? Davlumbaz entegreli ocakların da öyle!

Yüksek fiyat: Davlumbaz entegreli ocağın ilk dezavantajı fiyatının neredeyse bir ankastre sete yakın durumda olması. Franke, Siemens, Beko, Bosh ve Arçelik markasının davlumbaz entegreli ocaklarına baktığımızda en düşük fiyatın 2025 yılına göre 73 bin TL'den başladığını söyleyebiliriz. Ocakların ve davlumbaz haznesinin genişliğine, emiş fonksiyonlarına göre bu fiyat daha çok artıyor!

Küçük havalandırma kapasitesi: Her ne kadar ocağa yakın olduğu için doğrudan emiş yapsa da haznesi küçük olduğu için daha geç sürede emiş sağlar.

Elektrikli ocak şartı: Davlumbaz entegreli ocaklar elektrikli oluyor. Yani gazlı ocak sevenler için şimdilik bu tasarım yok!

Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. Ürünü alıp da kullanan varsa yorumlara bekleriz!