Yemek Masası Takımında Ölçüler ve Farklı Tarzlarda Modeller!

Yemek Masası Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Ölçüler

Yemek masası takımı dediğimiz nedir? Yemek masası, sandalyeler ve konsoldan oluşan ve evin yemek alanını belirleyen mobilyalar!

Bu mobilyalar genel olarak zaten hazır takımlar şeklinde satılır ama bazen özel tasarım ürünler de yaptırılabilir. Ya da hazır alınan bu mobilyaların yerleştirme faslında dikkat edilmesi gereken ölçüler olur. Onları hemen size şöyle kısaca verelim ki işiniz kolay olsun!

Yemek Masası Yüksekliği

Yemek masalarının ideal yüksekliği genellikle 75 cm'dir. Bir aralık vermek gerekirse 74-76 cm arasında yüksekliğe sahip yemek masaları oldukça idealdir. Bu yüksekliğin altında kalan masa aldığınızda oturan kişinin dizleri masaya değebileceğinden konforlu zaman geçirmek zorlaşabilir.

Sandalyelerin Yüksekliği

Yemek masası ile birlikte kullanılacak sandalyelerin de en az 45 cm en fazla 50 cm yükseklikte olması gerekir. Bu ölçülerin dışına çıkıldığında yine konfordan uzaklaşmış olursunuz. Sandalyenin yüksekliğinin yanında sırt kısmının yüksekliği ve sandalyelerin kolçaklı olması da konforu arttıran özellikler arasında.

Masa ve Sandalye Arasındaki Mesafe

Sandalye ve masa arasında en az 25 cm'lik bir boşluk olmalı. Bu ölçü özellikle masa ve sandalyelerin yerleşimini yaparken aklınızda tutmanız gereken bir şey!

Konsol ve Masa Arasındaki Mesafe

Konsol genellikle birçok masa takımında bulunan bir parça! Birçok amaca hizmet eden bu mobilyayı yerleştiriken masa ile arasında 90-120 cm'lik bir boşluk bırakmanız hareket alanını kolaylaştırır. Bu kadar çok yeriniz yoksa da en az 40 cm'lik boşluk bırakmanız gerekir.

Aklınızda tutmanız gereken ölçülere baktıysak biraz da farklı tarzlara uygun yemek masası örnekleri sunalım!