25 Metrekare Dikdörtgen Salonda Eşyalar Nasıl Yerleştirilir?

Samimi, Konforlu ve Hareket Alanı Fazla!

İlk taslak samimiyeti ve konforu arayanlar için ideal bir örnek. Ayrıca gereksiz çok fazla eşya olmadığı için de hareket alanı fazla!

Bütün taslaklarda bizim en çok önemsediğimiz şey yemek alanının kendine göre bir trafiği olması! Yani kapıdan giren kişi bir şeye takılmadan doğrudan masaya ulaşmalı! Bir anlamda yemek bölümü ile oturma bölümü birbirine engel olmamalı!

Bu yüzden masa ve sandalyeler kapıya en yakın duvara yerleştirildi. Oturma bölümü ile arasında bir mesafe olması için üçlü koltuk masaya sırtı dönük şekilde konumlandırıldı.

Oturma ihtiyacı için iki tane berjer düşünüldü. Orta sehpa yerine berjerlerin arasında yer alacak bir cam sehpa tasarlandı.

Dikey duvarlardan birinde varsa şömine ve televizyonu içine alacak bir ünite yer aldı. Diğer duvarda da kitaplık ya da büfe tarzı bir parça için alan ayrıldı.

Ortamın samimi görünmesi için kullanılan mobilyaların kıvrımlı hatlarda olmasına özen gösterildi. Halının mobilyaların altına gelmesiyle de sıcak ortam pekiştirildi. Ahşap ve bitkilerden de yararlanıldı.

Not: Renk seçimleri rastgele yapılmıştır.