Minimal ve Ekolojik Yaşamlar: İzmir'de 27 M2'lik Bir Tiny House!

Merhaba ben Nilay, eşim Mehmet Can. İzmir’de küçük evimizde tam zamanlı yaşıyoruz. “Lifeoftiny”” sayfamızda minimal yaşama dair dijital içerik üretiyoruz. Aynı zamanda tam zamanlı mesaili ve online olmayan bir işte çalışıyoruz. Her gün işe gidip geliyoruz yani kısaca. Felsefemiz şöyle oldu: işe gitmenin en güzel yanı bu eve geri dönüyor olmak:)

Biz zaten doğayı çok seven bir çiftiz, karavancıyız. Öncesinde çadır ve carcamping deneyimlerimiz vardı. Ardından karavan aldık. Karavandan sonra ihtiyaçlar konusunda çok azalabildiğimizi farkettik. Nesneleri, kıyafetleri, mutfak eşyalarını azaltabildiğimizi, azıyla da yaşam olabildiğini fark ettik. Bunu gördükçe ve karavanla deneyimlerimiz arttıkça nesnesel anlamda azalmaya başladık. Eşyalarımızı kıyafetlerimizi azalttık. Tinyhouse hep istiyorduk ama yakın gelecekte hiç planımızda yoktu.

Bir gün Kasım ayında tinyhouse alan bir arkadaşımızın evinde hafta sonu kalmaya gittik. O gün bu evlerde çok rahat yaşayabileceğimizi anladık. Karşımıza uygun arsa ve firma çıkınca hemen almaya karar verdik. Çünkü biz, hayatın uzun uzun düşünmek ve para biriktirmek için çok kısa olduğunu düşünen bir çiftiz. Bu iki felsefeyle önce karavanımızı sonra da evimizi aldık. Bizim buradan önce oturduğumuz ev de zaten 1+1 , 50 metrekareydi. Hatta o 1 odanın da kapısını sökmüştük. 1+0 ‘dı. Yani özetle 1+0’dan 1+sonsuza geçtik diyebiliriz:) Büyüklük görece bir kavram. İçine gökyüzü dahil olunca her mekan sonsuz büyüklükte.